* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

kataskev
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

H παρούσα κοινωνική συγκυρία βρίσκει την εργατική τάξη να αμύνεται στην επίθεση του κεφαλαίου και των αφεντικών, υπό τη σκέπη της ‘’οικονομικής κρίσης’’ και των ‘’αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης’’. Βασικές πτυχές των κατακτήσεων των εργατικών αγώνων προηγούμενης ιστορικής περιόδου ισοπεδώνονται από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση και την ανάγκη για ΄΄νέο κύκλο κερδοφορίας’’.


Στο πλαίσιο αυτό ο ταξικός πόλεμος παρ’ όλη την ‘’καούρα’’ του Κεφαλαίου και του Κράτους να τον εκμηδενίσουν υπέρ των συμφερόντων τους, μαίνεται, είτε σε συλλογικό είτε σε ατομικό επίπεδο και συνεχώς νέες αρνήσεις αναδεικνύονται από τους χώρους εργασίας.


Ο συνάδελφος μηχανικός μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που προσλήφθηκε σε εργοτάξιο της πολυεθνικής ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων Μυτιληναίου, για την κατασκευή του τμήματος του προαστιακού Κιάτο-Ροδοδάφνη, συνάντησε ένα κολαστήριο αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας. Απλήρωτα 10ωρα/11ωρα εργοταξιακής εργασίας, έξι μέρες την εβδομάδα, τρίμηνες συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών και τρομοκρατία υπό την μορφή του εκβιασμού: αν δεν σου αρέσει, δρόμο.

Όταν ο συνάδελφος ζήτησε τον λόγο για τις επιθετικές πρακτικές της εργοδοσίας να αναγγέλλει ό,τι συμβάσεις θέλει, ανεξάρτητα από τα συμφωνηθέντα, να απαιτεί δουλειά ανεξαρτήτως ωραρίου ‘’όπως μας πάει το έργο’’, να αρνείται να πληρώσει υπερωρίες, τότε προχώρησε στην εκδικητική του απόλυση μέσω κοινοποίησης δικαστικού επιμελητή μιας και ο εργαζόμενος αρνήθηκε να την υπογράψει.

Το κατασκευαστικό κεφάλαιο αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά της εγχώρια καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε συνθήκες κρίσης βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται ακριβώς μέσα από τέτοιες πρακτικές εντατικής εκμετάλλευσης των εργατών. Ακριβώς μέσα από τέτοιες πρακτικές εκβιασμού.

Η τρομοκρατία των αφεντικών περνά μέσα από τις βασικές ανάγκες αναπαραγωγής της εργατικής τάξης για να μας στήσει το όπλο στον κρόταφο προκειμένου να δουλεύουμε υποταγμένοι, πειθήνιοι και χωρίς διαμαρτυρίες μέχρι την βιολογική μας εξόντωση. Οι εργάτες που είτε με συλλογική οργάνωση είτε με ατομική ανταρσία βρίσκουν τον δρόμο, το σθένος και την αξιοπρέπεια να αντισταθούν στην επέλαση των αφεντικών αποτελούν το πρόπλασμα για μια ανταγωνιστική ταξική απάντηση της εργατικής τάξης στο Κράτος και το Κεφάλαιο, για μια επαναστατική διεκδίκηση του πλούτου που μας ανήκει.

Η κλαδική ένωση κατασκευών της Α.Π Ροσινάντε εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο πλευρό του συνάδελφου μηχανικού και θα στηρίξει με τις δυνάμεις της τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την επαναπρόσληψη και τη δικαίωσή του.

Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου

Απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των αφεντικών απαντάμε με ταξική οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου