* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Αλητεία Δε Θα Περάσει! – Κατεδάφιση Της «Στρούγκας» Αποφάσισε Η Νέα Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Την κατεδάφιση της «Στρούγκας» περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός 2015 του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που κατήρτισε η νέα, συριζαίικη δημοτική διοίκηση και προωθεί για έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο (ήδη εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή που αποτελείται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή – η μειοψηφία απέσχε).


Για πρώτη φορά από τότε που το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της φιλαδελφειώτικης νεολαίας κατέλαβε ένα χώρο γεμάτο μπάζα και σκουπίδια και τον μετέτρεψε στο πιο ζωντανό πολιτικό και πολιτιστικό κύτταρο της πόλης, η δημοτική αρχή βάζει στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό κωδικό για «Κατεδάφιση κτισμάτων “Στρούγκας’’».


Επειδή κάποιοι «πονηροί» διαδίδουν ότι το ζήτημα είναι τυπικό και άνευ πρακτικής σημασίας, διότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα αναγράφεται δαπάνη 5.000 ευρώ για την κατεδάφιση της «Στρούγκας» ενώ στις δαπάνες του Προϋπολογισμού υπάρχει εγγραφή μόνο 1 ευρώ, τους λέμε ότι ματαιοπονούν στην προσπάθεια που κάνουν να σπείρουν σύγχυση. Αν δουν προσεκτικά τον Προϋπολογισμό, θα διαπιστώσουν ότι είναι πολλοί οι κωδικοί που έχουν μόνο 1 ευρώ. Όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στην ΚΥΑ 29530 (ΦΕΚ 2059 Β/29.7.2014) με τίτλο «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2015», το ουσιαστικό στοιχείο είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα (άρθρο 2, παρ. 3), ενώ ο προϋπολογισμός μπορεί να αναμορφωθεί οποτεδήποτε μέσα στο έτος (άρθρο 2, παρ. 4). Το ποσό των 5.000 ευρώ που αναφέρει το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι τόσο ασήμαντο που μπορεί να βρεθεί οποτεδήποτε στο πλαίσιο μιας πολύ μικρής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Εκείνο που έχει σημασία, λοιπόν, είναι ότι ο Βασιλόπουλος και η κλίκα του εκφράζουν δημόσια την πολιτική βούλησή τους να γκρεμίσουν τη «Στρούγκα» και να εκδιώξουν από το χώρο αυτούς που θεωρούν εχθρούς τους, γιατί τους χαλάνε τα σχέδια και δε δέχονται να γίνουν τσιράκια τους. Μιλάμε για μεγάλη αλητεία. Αυτό που δεν αποτόλμησε ο Δένδιας, αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι τραμπούκοι του Μελισσανίδη που μαζί με ασφαλίτες εισέβαλαν στη «Στρούγκα» και τη βανδάλισαν, θέλει να το κάνει η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ!

Η αλητεία προβάλλει ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε ότι στις 16 Γενάρη του 2013 στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (με «πράσινη» πλειοψηφία και «γαλάζια» αντιπολίτευση) συζητήθηκε το θέμα ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συνέλευση ΝΦ-ΝΧ», που ζήτησε από το δήμο να διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μη στείλει τα ΜΑΤ ενάντια στους κατειλημμένους, η «Στρούγκα» δεν κατέθεσε κανένα ψήφισμα, αλλά εκπρόσωπός της απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους δημοτικούς συμβούλους και αποχώρησε. Αυτό που ακολούθησε είναι καταγραμμένο στο πρακτικά. Ο ένας μετά τον άλλο οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων έπαιρναν το λόγο και μιλούσαν για το πώς η «Στρούγκα» από ερείπιο έγινε χώρος συζητήσεων και πολιτισμού, για τις εκδηλώσεις που οργανώνει κτλ. Συμφώνησαν χωρίς καμιά διαφωνία ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση να επιχειρήσει εισβολή στη «Στρούγκα».

Αυτή η στάση είναι ευεξήγητη για όποιον γνωρίζει τις καταστάσεις στην περιοχή. Η «Στρούγκα» είναι το μοναδικό ζωντανό κοινωνικό κύτταρο στην περιοχή και το κύρος της είναι τεράστιο ανάμεσα στον κόσμο. Κανένας δεν ήθελε να χρεωθεί μια επίθεση στη «Στρούγκα», γι’ αυτό και τοποθετήθηκαν έτσι. Έρχεται, λοιπόν, τώρα το «ροζ» αληταριό και λέει ότι θα κάνει ό,τι δεν τόλμησαν να κάνουν οι «γαλαζοπράσινοι». Νομίζουν πως κρεμώντας τη Δαμόκλειο σπάθη της κατεδάφισης πάνω από τη «Στρούγκα», θα εκβιάσουν τον κόσμο της ώστε να μην τους ασκεί τη σκληρή αντιπολίτευση που τους ασκεί μέχρι τώρα (τη μόνη υπαρκτή αντιπολίτευση με κοινωνική αναφορά και έξω από τους τοίχους των δημοτικών κτιρίων).

Κούνια που τους κούναγε. Η «Στρούγκα» είναι πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια τους και θα μείνουν… φαφούτηδες. Ας θυμηθούν μόνο τις χιλιάδες που διαδήλωσαν στη Φιλαδέλφεια μετά την επίθεση των τραμπούκων του Μελισσανίδη.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αναδημοσίευση από ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου