* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι Στις Επεμβάσεις Στη Συρία Από Την Τουρκία Και Όλα Τα Άλλα Κράτη!

Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Τουρκία)

Ρεύμα Επαναστατικής Αριστεράς (Συρία)


Κοινή ανακοίνωση

Όχι στις επεμβάσεις στη Συρία από την Τουρκία και όλα τα άλλα κράτη!

Ενώ οι μεγάλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια πολιτική μετάβαση η οποία να περιλαμβάνει τον Άσαντ, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, όπως από καιρό ήθελε να κάνει, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση του AKP υποστηρίζει ότι η Τουρκία και το Ιράν είναι οι δύο κράτη που έχουν τον κύριο λόγο για το τι συμβαίνει στη Συρία.

Εμείς, Τούρκοι και Σύριοι σοσιαλιστές, είμαστε αντίθετοι σε κάθε ξένη επέμβαση, και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Η λύση για τα δεινά του συριακού λαού, που ξεσηκώθηκε ηρωικά ενάντια στον δικτάτορα Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, δεν είναι οι βομβαρδισμοί ή οι αποστολές στρατευμάτων από μια σειρά από χώρες.

Οι χώρες αυτές εξαπολύουν τους πιο αιματηρούς πολέμους και υποστηρίζουν τους πιο βάρβαρους δικτάτορες και τις θρησκευτικές πολιτοφυλακές, όταν κρίνουν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους.

Ο πραγματικός στόχος του τουρκικού κράτους, όπως και των άλλων περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι ξεκάθαρα να μην κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν στη χειραφέτηση του λαού της Συρίας, αλλά να εμποδίσουν τον κουρδικό λαό να πετύχει οτιδήποτε, και να καθορίσουν ζώνες επιρροής τους στη μελλοντική Συρία.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να απλώσουν χέρι στη Συρία.

Πρέπει να σταματήσει κάθε υποστήριξη στο Μπάαθ, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

Ο λαός της Συρίας πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του.

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, να σταματήσει την εχθρότητά της κατά των Κούρδων, και να ανοίξει τα σύνορά της στους Σύριους πρόσφυγες.

Καλούμε όλες τις επαναστατικές συριακές δυνάμεις να ενωθούν στον αγώνα τους εναντίον της δικτατορίας, εναντίον των ξένων περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, και εναντίον των αντιδραστικών δυνάμεων.

Πιστεύουμε ότι η νίκη του συριακού λαού απέναντι σε όλες αυτές τις αντεπαναστατικές δυνάμεις, προϋποθέτει την ενότητα όλων των επαναστατικών δυνάμεων όλων των Σύριων.

Ζήτω η ειρήνη, ζήτω η επανάσταση!

Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi) (Τουρκία)

Ρεύμα Επαναστατικής Αριστεράς (Ταγιάρ αλ-Γιασάρ α-Θαουρί) (Συρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου