* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αποφυλάκιση Ρουπακιά / του Νίκου Μπογιόπουλου

του Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτές οι δηλώσεις δεν έγιναν ούτε πριν 10, ούτε πριν 20, ούτε πριν από 30 χρόνια.

Έγιναν στις 3/3/2012, μόλις 1 χρόνο πριν από τη δολοφονία του Φύσσα. 



Αλλά το ναζιστικό ξεγύμνωμα δεν σταματά εδώ.
Στις 6/7/2011, στη Σπάρτη ήταν που ο Μιχαλολιάκος δήλωνε:



«Θα κατεβαίναμε στις εκλογές για να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι χρυσαυγίτες… Είναι εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Έχω μεγάλο σεβασμό σ’ αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ… Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία… Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;».
Στις 24/11/2011, σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν, που ο Μιχαλολιάκος στην επισήμανση ότι μετά τις εκλογές θα προέκυπτε μια «Βουλή της Βαϊμάρης», κραύγαζε:

«Ξέρετε τι ακολούθησε μετά. Ε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».



Πράγματι, είδαμε «τι ακολούθησε»… Είδαμε και ακούσαμε. Ακούσαμε, παραμονή της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013), ο επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ο Μιχαλολιάκος, τρεις μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, να δηλώνει απροκάλυπτα μιλώντας στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου (17/9/2015):


«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία»!




Σήμερα, ο ομολογημένα δολοφόνος του Φύσσα, ο βγαλμένος από την ίδια «σπορά» με τον αρχηγό του τον Μιχαλολιάκο, ο επιδιδόμενος στον ίδιο… «αρχαιοελληνικό» χαιρετισμό με τον αρχηγό του, ο φυσικός αυτουργός μιας δολοφονίας για την οποία ο Μιχαλολιάκος δήλωσε «αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία», αναμένεται να αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του ορίου προσωρινής κράτησής του.

Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά, ως αποτέλεσμα της προκλητικής καθυστέρησης στη διεκπεραίωση της δίκης που εξ αντικειμένου υπονομεύει την προοπτική να λογοδοτήσει ουσιαστικά η ναζιστική συμμορία για τα εγκλήματά της, αποτελεί εξέλιξη που δεν μπορεί παρά να συνδυαστεί με το αναντίρρητο γεγονός:

Για πολύ καιρό μέχρι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,

κράτος, κυβερνήσεις, αστυνομία, δικαιοσύνη, αστικά κόμματα και φυσικά ορισμένα ΜΜΕ, ανέχτηκαν κραυγαλέα ή και ενίσχυσαν τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Είναι στο πλαίσιο αυτό που ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής συμμορίας συνεχίζεται να καλύπτεται πίσω από τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

email: mpog@enikos.gr

3 σχόλια:

  1. Πρόκληση η αποφυλάκιση του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά! Να καταδικαστεί η φασιστική δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής!

    Στις 18/3 μετά από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς, ο φασίστας δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Μετά από 36 μήνες προφυλάκισής αφήνεται ελεύθερος με "περιοριστικούς όρους". Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013 πυροδότησε ένα μαζικό κίνημα που ζητούσε την τιμωρία των δολοφόνων και κατήγγειλε το φασισμό και που δεν μπόρεσαν να το σταματήσουν οι τότε προσπάθειες του συστήματος να υποτιμήσουν το ζήτημα και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Η δίκη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί "στήθηκε" με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η εξάντληση της 18μηνης προφυλάκισης του Ρουπακιά (όπως έγινε και με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, νωρίτερα). Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καθυστερεί όσο το δυνατό περισσότερο η διεξαγωγή της δίκης γιατί το σύστημα και η κυβέρνηση μάλλον επιφυλάσσουν άλλο ρόλο για το φασιστικό μόρφωμα και τους υποστηρικτές του.

    Οι νέοι διαχειριστές του συστήματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους προκατόχους τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενώ επιτίθενται στα λαϊκά δικαιώματα με αμείωτη ένταση και λύσσα, ενώ εγκαταλείπουν αβοήθητους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και υπογραφούν καταδικαστικές συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές την ίδια στιγμή απλώνουν χέρι βοήθειας στη Χρυσή Αυγή. Το νεο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα αποτελεί έκφραση του επίσημου συστήματος της αντιλαϊκής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της παράδοσης του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση πιστή στο ρόλο που της έχει ανατεθεί δεν διστάζει να αφήσει ελεύθερο τον φασίστα δολοφόνο όπως έκαναν και οι προκάτοχοι της που απελευθέρωναν τους δολοφόνους του Καλτέζα (Μελίστα), του Τεμπονέρα (Καλαμπόκα) και του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Κορκονέα).
    Αποτελεί υπόθεση του λαϊκού κινήματος η μάχη ενάντια στο φασισμό. Με μαζικό, μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα μπορεί ο λαός και η νεολαία να δώσουν τις μάχες τους ενάντια στο φασισμό και στη φασιστικοποίηση, απαιτώντας ταυτόχρονα και την καταδίκη των δολοφόνων κι όλων των εγκληματιών απέναντι στο λαό μας.

    Να καταδικαστεί ο φασίστας δολοφόνος και η ναζιστική Χρυσή Αυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου KKE για την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά
    18/03/16

    Η αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

    Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, σοβαρές ευθύνες έχουν τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της.

    Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα.

    Ο λαός και η νεολαία να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ


    Για άλλη μια φορά και σε κοινωνικές συνθήκες εξαιρετικά κρίσιμες, το περί κοινού αίσθημα δικαίου δοκιμάζεται με την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος λειτούργησε για λογαριασμό της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης και της εξυπηρέτησης της φασιστικής δράσης της.

    Σε μια εποχή κατά την οποία κάθε εγκληματική και φασιστική δράση πρέπει να απομονώνεται και να εξαλείφεται κοινωνικά, η επικίνδυνη ολιγωρία και η αναποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης, σε συνδυασμό τις σοβαρές ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσον αφορά στη διασφάλιση των όρων για την έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης, επέτρεψαν τελικά στον εκτελεστή της νεοναζιστικής οργάνωσης, έστω και με περιοριστικούς όρους, να αποφυλακιστεί.

    Σήμερα, στα θύματα του φασισμού, με όποια μορφή και αν αυτός εκδηλώνεται, αναβιώνει η φρίκη των σε βάρος τους επιθέσεων, χωρίς δικαίωση.

    Σήμερα, στα μάτια της οικογένειας Φύσσα και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, ο Παύλος «δολοφονήθηκε» για μια ακόμη φορά.

    Η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι, εδώ και τώρα, πρέπει να εξασφαλιστεί η άμεση συνέχιση της δίκης και να δοθεί αποφασιστικά το πολιτικό μήνυμα ότι απονέμεται δικαιοσύνη, με την καταδίκη των ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων για τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει.

    Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

    18/3/2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή