* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης και της ανοιχτής συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟ.ΜΕ και με τη συμμετοχή του π. καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα Γιώργου Οικονόμου, πραγματοποιήθηκαν στο συνεργατικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο “Παγκάκι” δύο διερευνητικές συναντήσεις με στόχο τη διοργάνωση ενός πανελλαδικού διήμερου στα τέλη του Μαϊου με θέμα “αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία”.

Σκοπός του διήμερου είναι να συζητηθούν τα θέματα της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο με τη συμμετοχή επιστημόνων αλλά και αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων. Θα υπάρξουν δηλαδή και επιστημονικές εισηγήσεις όπως και εργαστήρια και θα συνδυασθούν οι θεωρητικές προσεγγίσεις με τις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας που υπάρχουν στη χώρα. Τελικός στόχος θα είναι να διαμορφωθεί ένας ορατός και διακριτός κοινωνικός πόλος, αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας όπου η κάθε συλλογικότητα θα λειτουργεί αυτόνομα ενώ οι εμπειρίες θα επεξεργάζονται συλλογικά και θα επιδιώκεται η συντονισμένη παρουσία και δράση με ποικίλες εκδηλώσεις. Για μεταφορά εμπειριών θα καταβληθεί προσπάθεια να προσκληθούν και εγχειρήματα από άλλες χώρες.


Στις δύο μέχρι τώρα διερευνητικές συναντήσεις έχουν παραβρεθεί ή έχουν δείξει ενδιαφέρον, εκτός από τη ΒΙΟ.ΜΕ, την Εναλλακτική Δράση, και το Γιώργο Οικονόμου, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, τα Συνεργατικά Εγχειρήματα της Κωλέτη, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού, το Συνεργατικό Aυτοδιαχειριζόμενο Kαφενείο “Παγκάκι”, οι εκδόσεις “Ακυβέρνητες Πολιτείες” από τη Θεσσαλονίκη, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος “Βοτανικός Κήπος” Πετρούπολης και η συλλογικότητα για την άμεση δημοκρατία στην Αίγινα “Βουλευτήριο Αίγινας”. Οι προαναφερόμενες συλλογικότητες θα μεταφέρουν τις σκέψεις που ακούσθηκαν στις ανοιχτές συνελεύσεις με τις οποίες λειτουργούν και οι συνελεύσεις θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Στην τελευταία συνάντηση αποφασίσθηκε να γίνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες που λειτουργούν με άμεση δημοκρατία ή που ενδιαφέρονται, και να πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση, όπου θα συζητηθούν το πλαίσιο το πρόγραμμα και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο.


Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 7.30μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Nosotros, Θεμιστοκλέους 66, στα Εξάρχεια.

Ανοιχτή συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟ.ΜΕ
 Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής 
Για πληροφορίες 6980290981-6977990887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου