* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ Στους 37 Οι Νεκροί Από Την Επίθεση

Στους 37 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας το απόγευμα της Κυριακής κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν καθώς επιπλέον τρεις τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ διευκρίνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας δράστης της επίθεσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός (22.12 ώρα Ελλάδος) έκανε λόγο για περισσότερους από 32 νεκρούς, όπως μετέδιδε το «Reuters» επικαλούμενο πηγές των αρχών ασφαλείας και αναθεωρώντας τις αρχικές πληροφορίες των ίδιων για τουλάχιστον 33.

Νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί από τον κυβερνήτη της Άγκυρας ότι υπήρχαν 27 νεκροί και 75 τραυματίες. Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε περαιτέρω ότι επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. «Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», είχε αναφέρει.

Από την έκρηξη οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και δεκάδες ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα.

Η επίθεση εκδηλώθηκε σε κεντρικό σημείο της τουρκικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στην Εθνοσυνέλευση, το υπουργείο Εσωτερικών και πρώην γραφεία της πρωθυπουργίας και θεωρείται καλά φυλασσόμενη περιοχή.

H τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα, θεωρώντας ότι σχετίζονται με την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με τις οποίες οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί. Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Άγκυρα.

Η τουρκική αστυνομία μέσω κυρίως διαρροών και όχι επίσημων ανακοινώσεων αποδίδει την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας υποστήριξαν ότι ο ένας από τους δύο καμικάζι ήταν «μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ». Επίσης, το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς» μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του PKK. 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου