* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές και σε όλους όσοι συνελήφθησαν έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, στις 13/4/2015, και οι οποίοι δικάζονται από τα αστικά δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στις 5 Νοέμβρη 2015.

Το «έγκλημα» για το οποίο κατηγορούνται οι συλληφθέντες, είναι πως συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, που έλαβε χώρα ως κίνηση αλληλεγγύης και ως κέντρο αγώνα για την στήριξη της ηρωικής απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, τον πρώτο μεγάλο αγώνα που συντάραξε την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Tα αιτήματα εκείνης της μάχης, που έληξε σε μεγάλο βαθμό με την νίκη του κινήματος και την υποχώρηση της κυβέρνησης, ήταν η κατάργηση του «κουκουλονόμου», των φυλακών τύπου Γ’, η πρόβλεψη για φυλακισμένους με αναπηρία πάνω από 80% να έχουν την δυνατότητα να εκτίσουν την ποινή τους σε κατ’ οίκον περιορισμό, η οριοθέτηση στη χρήση DNA, η απελευθέρωση συγγενών πολιτικών κρατουμένων που είχαν συλληφθεί αναίτια και εκδικητικά από τις διωκτικές αρχές.

Ο αγώνας, που διήρκεσε συνολικά 48 ημέρες, αποτέλεσε μια ρωγμή στην κάλπικη κοινωνική και ταξική «ειρήνη», της οποίας υποτιθέμενος εγγυητής ήταν επί μήνες η «αριστερή κυβέρνηση». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συγκέντρωσε την μήνη και την λάσπη όχι μόνο των αστικών ΜΜΕ των εργολάβων και καναλαρχών, αλλά και του ίδιου του κράτους, που κάτω από τις εντολές του τότε υπουργού Πανούση, επέβαλε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης γύρω από την Πρυτανεία, με αθρόες και αναίτιες συλλήψεις, βαριά κατηγορητήρια, συνθήκες αστυνομικής «κατοχής» και αποκλεισμού στην ευρύτερη περιοχή. Η κατάληψη έληξε τελικά στις 17 Απρίλη, με εισβολή ενός «στρατού» αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, και σύλληψη όσων βρίσκονταν μέσα, κάτω από την θεαματική κάλυψη του γεγονότος από τις τηλεοράσεις, και ένα ορυμαγδό ψεύδους για τις «ζημιές» και τα πεπραγμένα των καταληψιών.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί -των οποίων οι πολιτικοί προϊστάμενοι και εντολοδότες προτού συγκροτήσουν κυβέρνηση υπόσχονταν όλα όσα ήταν τα επίδικα της απεργίας πείνας- φάνηκαν τόσο αφοσιωμένοι στο τρομοκρατικό τους έργο όσο λειτουργούσε η κατάληψη, που στις 13/4 συλλάμβαναν στη κυριολεξία ό,τι κινείτο περιμετρικά της Πρυτανείας: από επισκέπτες σε εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς εντός του χώρου, εξαρτημένους που βρισκόντουσαν ολόκληρα τετράγωνα μακριά, Αλγερινούς επιχειρηματίες-στελέχη της Philip Morris, Αφγανούς μετανάστες, Αυστραλούς τουρίστες, νεολαίους πάνω σε μηχανάκια κ.α. Ανάμεσα τους και δύο μέλη του ΕΕΚ-Τροτσκιστές.

Η αυθαιρεσία όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά συνεχίστηκε και στη ΓΑΔΑ. Εκεί ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, όπου λίγο πολύ «έμαθαν» πως επί… δύο εβδομάδες «συναυτουργούσαν» μέσα στην κατάληψη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ίδια κατηγορία αποδόθηκε και στους Αλγερινούς επιχειρηματίες (με τις απαραίτητες πινελιές «μυστηρίου» από τα ξεσκολισμένα ΜΜΕ), οι οποίοι είχαν καταφθάσει στην χώρα ανήμερα της σύλληψης, διαμένοντας μάλιστα… στη Μεγάλη Βρετανία, και έκαναν περίπατο για να δουν τα αξιοθέατα της πόλης.
Τις συλλήψεις ακολούθησε το αυτόφωρο –που όρισε τη δικάσιμο στις 5 του Νοέμβρη- με την παρουσία ενός πλήθους αγωνιστών του αριστερού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που εκδόθηκαν από εργατικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ένας νέος γύρος κινήσεων αλληλεγγύης είναι αναγκαίο να ξεκινήσει και τώρα ενόψει της δίκης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στη κυβέρνηση και στους κρατικούς της μηχανισμούς: ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού, δεν έληξε μαζί με την νικηφόρα απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων. Παραμένει ακόμη πιο επίκαιρος και αναγκαίος, όπως δείχνει η πρόσφατη απεργία πείνας της Εύης Στατήρη, οι συνεχιζόμενοι εμπαιγμοί εναντίον του Νίκου Ρωμανού, οι συνεχείς και κατάφορες παραβιάσεις κάθε έννοιας δικαίου, ακόμη και της αστικής.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ενδείξεις ενός εξελισσόμενου και πολύμορφου καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, στο οποίο βρίσκεται το χρεοκοπημένο κράτος, και το οποίο θα εντείνεται όσο θα γίνονται ολοένα πιο ορατές οι κοινωνικές συνέπειες στην ζωή του λαού, από τον τάχιστο εκφυλισμό και την υποταγή της δεύτερης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις επιταγές των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών, με την εφαρμογή του λαοκτόνου τρίτου μνημονίου.

Αλλά όπως πρέπει οι πλειστηριασμοί, οι ασφαλιστικές περικοπές, το ίδιο το μνημόνιο στο σύνολο του, να συντριβεί στους δρόμους του αγώνα, μαζί με όσους το παρουσιάζουν ως «μια κάποια λύση» και «μονόδρομο», έτσι και οι δικαστικές διώξεις των αγωνιστών που αμφισβητούν ακόμη και βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, πρέπει να εκπέσουν κάτω από το βάρος της αλληλεγγύης και της λαϊκής κινητοποίησης.

Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα μας, παλεύουμε ενάντια στη καταστρατήγηση των λαϊκών ελευθεριών. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης στους αγωνιστές!

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στο Ε΄ Τριμελές πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων), κτίριο 8, αίθουσα 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου