* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στήριξη της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ε.Ε.Κ. και ανένταχτους-ες αγωνιστές-στριες της αριστεράς, από διεθνείς επαναστατικές οργανώσεις

Ανακοίνωση στήριξης της εκλογικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με Ε.Ε.Κ. και ανένταχτους-ες αγωνιστές-στριες της αριστεράς εξέδωσαν 10 οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς που συμμετέχουν στην Τροτσκιστική Φράξια – Τετάρτη Διεθνή. Συγκεκριμένα, εκ μέρους των PTS (Αργεντινή) – MRT (Βραζιλία) – PTR (Χιλή) – MTS (Μεξικό) – LORCI (Βολιβία) – LTS (Βενεζουέλα) – JRI (Ουρουγουάη) - Clase contra Clase (Ισπανία) – RIO (Γερμανία) – CCR militants in the NPA – Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία συνέγραψαν την ανακοίνωση οι Νικολάς Ντελ Κάνιο, Μύριαμ Μπρέγκμαν, Κριστιάν Καστίγιο (PTS- Αργεντινή), Ντιάνα Ασουνσάο (MRT-Βραζιλία) και Ντανιέλα Κομπέ (CCR,NPA-Γαλλία).

Η δήλωση στήριξης ξεκινάει με την αποτίμηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Ειδικότερα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώθηκε στον εφαρμοστή των σκληρότερων νεοφιλελεύθερων μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό» και προετοιμάζει πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού καθ’ υπόδειξιν της τρόικας και του κεφαλαίου. Η δήλωση αποτιμά ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ «καταδεικνύει την αποτυχία μιας πολιτικής που επιχειρεί να «μετριάσει» τα σχέδια λιτότητας με τη διαπραγμάτευση των πακέτων ρευστότητας με τους «Ευρωπαίους εταίρους» μέσα στους αντιδραστικούς θεσμούς της ΕΕ».

Οι δέκα διεθνείς οργανώσεις συμφωνούν με την απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και όχι σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, καθώς το πρόγραμμα της ΛΑΕ «συνεχίζει με άλλο τρόπο την ολέθρια στρατηγική της ταξικής συνεργασίας που οδήγησε στην καταστροφή». Συγκεκριμένα σχολιάζουν ότι «η στρατηγική της «συντεταγμένης εξόδου από το Ευρώ» επιχειρεί να ανοικοδομήσει την ελληνική οικονομία μέσω της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και να υποτιμήσει το νέο νόμισμα έναντι του ευρώ για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα».

Στεκόμενοι στο πλάι των εργαζόμενων της Ελλάδας, που «έδειξαν φοβερή διάθεση να παλέψουν και να αντισταθούν μέσα από τις 30 γενικές απεργίες και εκατοντάδες μερικές απεργίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια», θεωρούν αναγκαίο οι αγώνες να οργανωθούν στη βάση των χώρων εργασίας και στις σχολές, προκειμένου «να ενισχύσουμε την δύναμη της εργατικής τάξης με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προσφέρει λύση στην κρίση».

Παρά το γεγονός της διαφωνίας τους με επιμέρους θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν αναγκαία την «υπεράσπιση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος που περιλαμβάνει ενέργειες όπως η απόρριψη όλων των μνημονίων, η μη-πληρωμή του εξωτερικού χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο και άλλες άμεσες ενέργειες που μπορούν να επιβληθούν μόνο μέσω της κινητοποίησης των εργαζομένων και των μαζών».

Τέλος μέσα στο κλίμα της όξυνσης του προσφυγικού ζητήματος λόγω των πολιτικών ΝΑΤΟ και ΕΕ, υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο της μεταναστευτικής κρίσης. Ενάντια στην άνοδο της ξενοφοβίας και των αντιδραστικών πολιτικών των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε την προοπτική της ενοποίησης της πάλης για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και του ανοίγματος των συνόρων με την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στους καπιταλιστές».

Επιπλέον, δήλωση στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - εκλογική συνεργασία με Ε.Ε.Κ. και ανένταχτους-ες αγωνιστές-στριες της αριστεράς εξέδωσε η H Izquierda Anticapitalista Revolucionaria (IZAR) της Ισπανίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Επαναστατική Αντικαπιταλιστική Αριστερά (IZAR) χαιρετίζει και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του μετώπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εκλογική συνεργασία με το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (ΕΕΚ), στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, στις 20 Σεπτεμβρίου. Στις κρίσιμες στιγμές που ζει ο ελληνικός λαός πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η μοναδική που αντιπροσωπεύει την ταξική ανεξαρτησία γύρω από ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτή που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται το ΟΧΙ μέχρι το τέλος στην τρόικα και στην πληρωμή του χρέους, έχοντας αντιμετωπίσει όλα τα μνημόνια, παλιά και νέα, χτίζοντας την αντίσταση στους δρόμους, μαζί τους εργαζόμενους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου