* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση Της Ο.Κ.Δ.Ε. Για Τις Πολιτικές Εξελίξεις

Η παραίτηση του Τσίπρα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και η προκήρυξη εκλογών για τις 20 (ή 27) Σεπτέμβρη, είναι μια κίνηση που σαν κύριο στόχο έχει να εξαπατήσει –για ακόμη μια φορά– τον ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας υπέγραψε ένα Μνημόνιο–Τέρας που θα καταστρέψει την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, θα προκαλέσει νέα τεράστια κύματα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, θα ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία (ήδη άρχισε με τα 14 αεροδρόμια και ακολουθούν τα λιμάνια κ.λπ.)… θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους κάτω από μια διαρκή εποπτεία των δανειστών/τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστών.

Ο πρωθυπουργός του 3ου και χειρότερου Μνημονίου καταφεύγει στη «λύση» των εκλογών όχι, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε στο σύντομο διάγγελμά του, για να ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού για τα άθλια πεπραγμένα της 7μηνης διακυβέρνησής του, αλλά για να προλάβει την οργή του ελληνικού λαού από τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής του. Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει απότομα, βίαια και προδοτικά ό,τι αποτέλεσε αυτό το κόμμα για τις εργαζόμενες και λαϊκές μάζες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με τις προσδοκίες που δημιούργησε η νίκη στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Το 3ο Μνημόνιο είναι πισώπλατη μαχαιριά στις λαϊκές νίκες της 25ης Γενάρη και του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, είναι και το πιο απονομιμοποιημένο μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία δεν θα αφήσουν να πάνε χαμένοι οι αγώνες τους, το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Όπως ανέτρεψαν την χούντα Σαμαρά–Βενιζέλου έτσι θα κάνουν και με τον μνημονιακό Τσίπρα. Η Ο.Κ.Δ.Ε. που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους εργαζομένους και τη νεολαία για την απαλλαγή από τα μνημόνια, το σάπιο αστικό καθεστώς και το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, και για την εγκαθίδρυση μια κυβέρνησης των εργαζομένων, θα συνεχίσει αταλάντευτα την πάλη για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σύντομα θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση για την παρέμβαση της Ο.Κ.Δ.Ε. στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου