* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το Αγωνιστικό Παράδειγμα Και Η Θυσία Της Σ. Βασιλακοπούλου Είναι Επίκαιρα Όσο Ποτέ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια της Παντείου και αγωνίστρια ΚΝΕ, δολοφονήθηκε στις 28 Ιούλη 1980 στις πύλες της επιχείρησης ΕΤΜΑ όπου μοίραζε προκηρύξεις. Ο δολοφόνος, ο οδηγός λεωφορείου Μάριος Χάριτος, ήταν εγκάθετος τραμπούκος της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ που ήθελε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της επιχείρησης και να βάλει φραγμό στη νεολαιίστικη αγωνιστική αλληλεγγύη.

Το αγωνιστικό παράδειγμα και η θυσία της Σ. Βασιλακοπούλου θα σηματοδοτεί με ανεξίτηλο τρόπο για πάντα το δρόμο του αγώνα για τον κόσμο της δουλειάς και της ταξικής αλληλεγγύης της νεολαίας στη μαχόμενη εργατική τάξη, της νεολαίας που μάχεται για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο απελευθερωμένο από το χρέος, τα μνημόνια, την ΕΕ, την εκμετάλλευση, ένα μέλλον της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του σοσιαλισμού.

Το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου θα θυμίζει ότι και η παραμικρή στιγμή ελευθερίας, τα δικαιώματα που σήμερα υπερασπιζόμαστε από την αντεργατική εκστρατεία κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, ήρθαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Ότι ο κόσμος του κεφαλαίου επιστρατεύει απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή, το σύνολο των κρατικών μηχανισμών, αλλά και το παρακράτος των τραμπούκων που δρα υπό την ανοχή του.

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ και το 3ο μνημόνιο που δρομολογούν με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με πλύση εγκεφάλου από τα τροϊκανά ΜΜΕ και με κρατική καταστολή, πρέπει να βρουν απέναντι τους ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα αποφασισμένο. Ένα κίνημα που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας, θα συγκρουστεί για να νικήσει, να βάλει τέρμα στην κοινωνική καταστροφή των μνημονίων, θα παλέψει για το «ΟΧΙ μέχρι το τέλος σε μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ,

Σε αυτή την προσπάθεια θα δώσει τις δυνάμεις της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τιμώντας την Σ. Βασιλακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου