* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση στο Κουκάκι από την ΕΣΕ Αθήνας και το Συντονισμό για το Επίδομα Ανεργίας

Ενημέρωση από την παρέμβαση στο Κουκάκι από την ΕΣΕ Αθήνας και τον Συντονισμό για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τις 20.30 έως τις 22.00 στο Κουκάκι, από την ΕΣΕ Αθήνας και τον Συντονισμό για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας. Η παρέμβαση ξεκίνησε από το μετρό (στάση Συγγρού – Φιξ) όπου αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους στο Κουκάκι, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αφίσες. Επίσης υπήρξε μαζικό μοίρασμα κειμένου στα μαγαζιά και στους καταναλωτές/θαμώνες, και ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους, και για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η παρέμβαση «συνοδεύτηκε» από τη «διακριτική» παρουσία ένστολων τηρητών του «νόμου και της τάξης».

Με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 26,6% για το α΄τρίμηνο του 2015, και τους μακροχρόνια ανέργους να αποτελούν το 71,6% (στοιχεία της ΕΛΤΑΤ), επιβάλλεται η μαζική διεκδίκηση για το επίδομα ανεργίας για όλους. Δεν ξεχνάμε, όμως, ότι οι άνεργοι ως μέρος της εργατικής τάξης, αυτό που πρωτίστως διεκδικούν είναι εργασία με μισθούς και συνθήκες που θα αντιστοιχούν στις ανάγκες του εργαζόμενου και όχι στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και κράτους.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το κείμενο που μοιράστηκε: «Το πρώτο που θέλουμε ως άνεργοι είναι να έχουμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Ως άνεργοι, θεωρούμε τους εαυτούς μας αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και όχι μια ξεχωριστή κατηγορία από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Εξάλλου όλοι βιώνουμε την κατάσταση της ανεργίας για μεγάλα ή μικρά διαστήματα ενώ ακόμα και για όσους έχουν δουλειά, η απειλή της ανεργίας βρίσκεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους. Σαν κομμάτι λοιπόν του κόσμου της εργασίας, διεκδικούμε ένα ποσοστό του πλούτου που έχει παραχθεί και συνεχίζεται να παράγεται από το σύνολο της εργατικής τάξης και είναι δίκαιο να επιστραφεί στους εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Θεωρούμε λοιπόν ζωτικής σημασίας τη μαζική απαίτηση επιδόματος ανεργίας που θα δίνεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας και θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. Επιπλέον, η κατάκτηση ενός τέτοιου αιτήματος, αναβαθμίζει την αξία της εργατικής μας δύναμης, επιτρέποντάς μας ως εργατική τάξη(εργαζόμενοι και άνεργοι) να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους απέναντι στα αφεντικά, τα οποία χρησιμοποιούν συνεχώς την απειλή της ανεργίας για να έχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.»

Για να πάψει η ανεργία να είναι εκβιασμός….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου