* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου έγινε η σύσκεψη στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) που καλέστηκε από την «Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα». Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, συνδικαλιστικές και εργατικές κινήσεις και σχήματα πολιτικές κινήσεις της εργατικής τάξης, εργαζόμενοι, άνεργοι και δημοτικά σχήματα και κινήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ ενημέρωσαν για τις συνθήκες που ευνοούν τα εργατικά ατυχήματα στα ΕΛΠΕ. Εντατικοποίηση της εργασίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κίνητρο για συντόμευση του shutdown (δηλαδή του χρονικού διαστήματος που κλείνει το διυλιστήριο για γενική επισκευή) με μπόνους για Διευθύνοντες συμβούλους και στελέχη και μεγαλύτερα μερίσματα στους μετόχους είναι από τις βασικές αιτίες, που οδηγούν σε τέτοια «ατυχήματα».

Στο συγκεκριμένο έγκλημα είχαν αρχίσει τις εργασίες του shutdown χωρίς να διακόψουν την λειτουργία του διυληστηρίου, έστησαν σκαλωσιές έβαλαν τεράστιους προβολείς ώστε να δουλεύουν τα συνεργεία επισκευών σε 24ωρες βάρδιες κ.α,.Ένας από αυτούς τους προβολείς ήταν η αφορμή της έκρηξης μαζί με αέρια που διέφυγαν από την κανονική λειτουργία .

Μετά το ατύχημα οι έρευνες της εταιρείας αφήνουν στο απυρόβλητο τα διευθυντικά στελέχη που έδωσαν την εντολή να αρχίσουν τα εργα
του shutdown χωρίς να διακόψουν την λειτουργία, στήνωντας το σκηνικό του εγκλήματος, και θέλουν να φορτώσουν τα εγκλήματα στους εργοδηγούς που υπέγραφαν τις διάφορες εργασίες. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί και η εντατικοποίηση της εργασίας, όπως τόνισαν οι σύντροφοι από τα ΕΛΠΕ, υποχρεώνοντας τους εργοδηγούς να εποπτεύουν σε 6 εως 8 συνεργεία αντι για 1εως 2.Ο ρόλος του εργοστασιακού σωματείου δεν ήταν μόνο άθλιος μετά το ατυχημα αλλά και πριν. Ενω οι εργάτες κατέγκελναν τις παρατυπίες και την εντατικοποίηση, οι εργάτες λέγαν μέρες πριν ότι 'έτσι που δουλεύουμε θα γίνει ατύχημα', το σωματείο δεν έκανε απολυτως τίποτα.
Το εργοδοτικό έγκλημα που οδήγησε σε 4 νεκρούς εργάτες συνδέθηκε με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε στην Αττική με την φωτιά στο εργοστάσιο «Γενικής Ανακυκλώσεως ΑΕ».

Καταλογίστηκαν ευθύνες όχι μόνο στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν παίρνει τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για θωράκιση των εργαζόμενων από τέτοια εγκλήματα. Αντίθετα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ βρίσκονται ανάμεσα στα άλλα θέματα και οι εργασιακές σχέσεις στοχεύοντας στην ολοκληρωτική παράδοση των εργαζόμενων στην λεηλασία των εργαζόμενων.

Καταλήξαμε πως για να μην παραδοθεί στη λήθη και αυτό το έγκλημα της εργοδοσίας στα ΕΛΠΕ να γίνουν μια σειρά από κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στη διαδήλωση στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή στις 24 Ιουνίου.

Αποφασίστηκε να καλέσουμε σε αγώνα για την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος στα ΕΛΠΕ και την κατάργηση του απάνθρωπου και βάρβαρου καθεστώτος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Επίσης να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και λαού από την ασυδοσία του κεφαλαίου. Ο αγώνας αυτός συνδέεται με την απαίτηση διακοπής κάθε διαπραγμάτευσης με τους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ που στοχεύουν στην ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων των εργαζόμενων στη λεηλασία του κεφαλαίου.

Καλούμε εργατικές σε πολιτικές κινήσεις και οργανώσεις της εργατικής τάξης, σωματείων, συνδικαλιστών, εργατικών σχημάτων, εργαζόμενους & άνεργους να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις.

πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα 
12/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου