* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ Ε.Ρ.Τ. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ Ε.Ρ.Τ. ΦΩΝΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ, ΟΣΩΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλληλέγγυους, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της εργατικής τάξης και κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που στάθηκε δυο χρόνια ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ και σήμερα βλέπει ότι οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι.

Οι μνημονιακοί ληστές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ανακάλυψαν στις 11 Ιούνη 2013 μια διεφθαρμένη ΕΡΤ που έπρεπε να κλείσει, γνωρίζουν σήμερα ότι το θανάσιμο σφάλμα τους, της πλήρους υποταγής στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο, πληρώνεται με το αντίτιμο της εκλογικής τους συντριβής και της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια νίκη τεράστιας σημασίας με διεθνή αντίκτυπο.

Η νέα κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-εθνικιστών ΑΝΕΛ, αν και θα μπορούσε να ανοίξει την ΕΡΤ πολύ νωρίτερα, αποφάσισε την επαναλειτουργία της συμβολικά σήμερα 11 Ιούνη 2015, δυο χρόνια ακριβώς από το μαύρο.

Με τους όρους όμως που γίνεται το άνοιγμα στην Ε.Ρ.Τ., με τους όρους λειτουργίας και εσωτερικών κανονισμών η κυβέρνηση λέει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ «σας δώσαμε αυτό που θέλατε» και ταυτόχρονα ζητά από αυτούς «ξεχάστε ότι ξέρατε».


Το άνοιγμα της ΕΡΤ δεν γίνεται σύμφωνα με τις προτάσεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων που διατυπώθηκαν με σαφήνεια στο πολιτικό τους κείμενο "Ποια ΕΡΤ Θέλουμε", κείμενο το οποίο υποστηρίζουμε πλήρως.

Είναι εφικτό να επιβληθεί στέρεα και για πολύ χρόνο ένας συμβιβασμός εργαζόμενων, διοίκησης και κυβέρνησης; Μόνο κάτω από μια προϋπόθεση: Εμείς να εγκαταλείψουμε τα μαχόμενα τμήματα των εργαζομένων, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αναστείλουν τις σημαίες που έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης με τις αυτοδιαχειριζόμενες Ε.Ρ.Τ. εδώ και δύο χρόνια.

Οι συνειδήσεις όμως όλων μας προχώρησαν, πως μπορούν να οπισθοχωρήσουν; Και τώρα, αταλάντευτα μπορούμε και πρέπει όλοι μαζί, να συνεχίσουμε την πάλη μας για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, να φωνάξουμε πως οι εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες. Πως τελικά το κύριο ερώτημα δεν είναι να αναζητήσουμε τον καλύτερο διαπραγματευτή, αλλά να φτάσουμε τους αγώνες μας για εργατική εξουσία μέχρι το τέλος. Αυτό που εδώ και δύο χρόνια κάνουν οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ. στις αυτοδιαχειριζόμενες υπηρεσίες της, μπορούμε να κάνουμε για όλη την κοινωνία.

Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ, τους καλεί να παραμείνουν η φωνή όσων δεν έχουνε φωνή και ως νικητές του αγώνα να επιβάλλουν τους όρους τους στο κράτος των αφεντικών και στην κυβέρνηση. Να δημιουργήσουν τους όρους του αναγκαίου εργατικού ελέγχου μέσα στην ΕΡΤ αρνούμενοι πλήρως να γίνουν ο ιδεολογικός μηχανισμός επιβολής της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές.

Ως βήμα αυτού του αγώνα, το ΕΕΚ χαιρετίζει ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στις 21 Ιούνη στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ως τη πραγματική απόδειξη ότι η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η αγωνιζόμενη και καταπιεσμένη τάξη μας.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

11/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου