* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στην Κινητοποίηση Για Τους Νεκρούς Εργαζόμενους Της ΕΛΠΕ, Παρασκευή 5/6

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – πορεία την Παρασκευή 5/6 ώρα 18.30 στα Προπύλαια, ως πρώτο σταθμό αντίδρασης στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου που τις τελευταίες μέρες «θυσίασε» στο βωμό της κερδοφορίας του τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματισμένους εργάτες στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο.

Η υπερεκμετάλλευση, η κατάργηση κάθε έννοιας ωραρίου, η μη λήψη κανενός μέτρου ασφαλείας είναι οι αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο και τον τραυματισμό των εργαζομένων. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για συνειδητή υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής εν όψει του κέρδους. Η κερδοφορία των ΕΛΠΕ έχει ποτιστεί από το αίμα των εργατών του.

Κράτος και κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα. Στο πιο πολύνεκρο έγκλημα του 2015 κανένας δεν θεωρείται υπεύθυνος, κανένας δεν διώκεται, κανένας δεν αντιμετωπίζει ευθύνες. Στο τέλος, για πολλοστή φορά, θα φταίει η «κακιά ώρα» και η απροσεξία των εργατών μετά από 12 και 16 ώρες εργασίας ημερησίως.

Το έγκλημα όμως αυτό είναι και σήμα για τους καταπιεσμένους αυτού του άδικου κόσμου. Να σηκώσουν το κεφάλι και να μην αποδεχτούν τη μοίρα του δούλου, του υποζύγιου σ’ αυτή τη ζωή. Να διεκδικήσουν όχι την επιβίωση μέσα στο χειμώνα της αθλιότητας της εκμετάλλευσης, αλλά τη ζωή μέσα από την άνοιξη των αγώνων τους και τη συνειδητοποίηση ότι οι εργάτες είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, είναι αυτοί που πρέπει να διαφεντεύουν τις τύχες τους.

Το δικό μας αίμα δεν γεννήθηκε για να γρασάρει τις μηχανές τους

Το δικό μας αίμα είναι το κόκκινο που θέλει να δραπετεύσει!


  • Να καταργηθεί το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων μέσα στις επιχειρήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λειτουργίας, με αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στους όρους αμοιβής και στους υπόλοιπους όρους εργασίας.
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου 6ώρες τη μέρα – 30 την εβδομάδα. Αυξήσεις στους μισθούς. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Για να ζήσουμε εμείς, δεν θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος, τη δολοφονική τους ανάπτυξη.
  • Ούτε ευρώ για τους δανειστές και το κεφάλαιο! Διαγραφή του χρέους!

Εμείς δουλεύουμε, στα δικά μας χέρια η διεύθυνση των επιχειρήσεων. Κρατικοποιήσεις και Εργατικός έλεγχος – για το δικό μας ψωμί, για μια παιδεία που θα ναι για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου