* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Nosotros : Ανακοίνωση Για Τις Τρανσφοβικές Επιθέσεις

Καμία ανοχή στην τρανσφοβία, ομοφοβία, το σεξισμό
Καμία ανοχή απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό

Το βράδυ της Τετάρτης 20/5, θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων επιτίθενται λεκτικά σε νεαρή τρανς γυναίκα. Το τρανσφοβικό υβρεολόγιο ακολουθεί σωματική βία εναντίον της ίδιας και της παρέας της ενώ, εκείνη και όσοι της συμπαραστάθηκαν απειλούνται ευθέως πως πλέον έχουν στοχοποιηθεί.

Τα ξημερώματα της επομένης, άγνωστος άντρας πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο τρανς γυναίκα κοντά στον σταθμό Λαρίσης. Το θύμα καταλήγει στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. Πριν τη δολοφονική επίθεση ο θύτης την έβριζε και την αποκάλεσε «τραβέλι».

Δύο μόνο από τα πολλά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τριγύρω μας – άλλα καταγράφονται, άλλα όχι. Κάποια συμβαίνουν δίπλα μας, στο δημόσιο χώρο, σε «ελεύθερες» πλατείες, άλλα ιδιωτικά. Ο σεξισμός και η αστυνόμευση της αυτοέκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού, η έμφυλη διάσταση της εξουσίας είναι το ίδιο το βίωμα της καθημερινότητας.

Ο συντηρητισμός πάει χέρι-χέρι με την κοινωνική αναλγησία και βρίσκει γόνιμo έδαφος στις βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές και σεξιστικές αντιλήψεις. Τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού προειδοποιούν με τον πιο έντονο τρόπο πως ο εκφασισμός της ελληνικής πραγμματικότητας κλιμακώνεται.

Εμείς, με τη σειρά μας, προειδοποιούμε πως βρισκόμαστε ανυποχώρητα ενάντιοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, ενάντιοι στην τρανσφοβία, την ομοφοβία, τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και των κινημάτων σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε συλλογική αντίσταση στην εξουσιαστική μανία που υπαγορεύει ποιος βαδίζει με κίνδυνο της ζωής του και ποιος όχι.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου