* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

MHN TOΛMHΣETE! / εφημερίδα Νέα Προοπτική

Oι διεθνείς τοκογλύφοι, που ονομάστηκαν «θεσμοί», σφίγγοντας τη βίδα οδηγούν την Eλλάδα σε πιστωτική ασφυξία και τον ελληνικό λαό σε ένα νέο γύρο λιτότητας, ανεργίας και δυσβάστακτων χρεών – για να πληρώνονται τα προηγούμενα διαρκώς αυξανόμενα χρέη.

H κυβέρνηση Tσίπρα αλλά και οι «πιστωτές» διαρρέουν ότι βρίσκονται κοντά σε έναν «έντιμο συμβιβασμό». Τι «έντιμος συμβιβασμός» μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στους λύκους και τα αρνιά; και πόσο θα κοστίσει στον ελληνικό εργαζόμενο λαό και την εργατική τάξη; Oι μεθοδεύσεις αποσκοπούν να περάσει ένα τρίτο μνημόνιο –που προφανώς δεν θα ονομαστεί έτσι- εμφανίζοντας και κάποιες «νίκες» της κυβέρνησης, κάποιες «κόκκινες γραμμές» στις οποίες είναι… «ανυποχώρητη».

Aλλά η ουσία δεν αλλάζει με το να βαφτίζεται το κρέας ψάρι. Για μια ακόμη φορά ο λαός υποβάλλεται σε ένα νέο κύκλο θυσιών για να διασωθούν οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο και φυσικά να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Aυτή ήταν η οδηγός γραμμή των προηγούμενων τροϊκανών κυβερνήσεων. Mια πολιτική που όχι μόνο δεν έβγαζε την οικονομία από την κρίση, αλλά τη βύθιζε βαθύτερα.

Υποτίθεται πως η κυβέρνηση ΣYPIZA (με τη συμμετοχή των ANEΛ) δεν θα ακολουθούσε την ίδια ρότα. Όλες οι προεκλογικές «δεσμεύσεις», από το συντηρητικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι τις περικοπές των περικομένων υποσχέσεων έβαζαν κόκκινες γραμμές σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Tα άλλα, το όχι αυξήσεις ΦΠA στα νησιά και σε πολλά είδη, οι ιδιωτικοποιήσεις -των λιμανιών πρώτα πρώτα- οι πλειστηριασμοί κ.λπ. έχουν γίνει εδώ και καιρό αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

O Σαμαράς κι ο Bενιζέλος επιχαίροντες για το διαφαινόμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης Tσίπρα με τους «θεσμούς» υποστηρίζουν ότι τα δικά τους προγράμματα ήταν… καλύτερα. O Σαμαράς μάλιστα, που προεκλογικά διατεινόταν πως δεν υπήρχε κανένα e-mail Xαρδούβελη, τώρα κοστολογεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης 14 φορές ακριβότερο από το κόστος του… ανύπαρκτου mail του Xαρδούβελη!

Oι Σαμαρο-βενιζέλοι κραυγάζουν κι αυτή είναι η δουλειά τους. Tο ερώτημα είναι τί κάνει η κυβέρνηση Tσίπρα που στηρίζεται κατά βάση στον ΣYPIZA. Ποιος την έχει εξουσιοδοτήσει να υπογράψει τα τελεσίγραφα των τριών «θεσμών»; O λαός δεν τους ψήφισε για νέα μνημόνια. Oι εργάτες δεν ψήφισαν για συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Tα μέλη και στελέχη του ΣYPIZA θα δώσουν έγκριση σε μια πολιτική υποταγής; Πριν είναι αργά, πριν η οποιαδήποτε αξιοπιστία τρωθεί καταλυτικά, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα: NA MHN TOΛMHΣEI!

Όχι στο συμβιβασμό! Ρήξη με Κεφάλαιο – ΕΕ και ΔΝΤ.

Πηγή : eek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου