* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η Προκήρυξη Των Αμερικανών Μαρξιστών Στις Διαδηλώσεις Στη Βαλτιμόρη

Δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός χωρίς ρατσισμό!

Αυτές οι απλές λέξεις από τον μεγάλο επαναστάτη μάρτυρα Malcolm X συνοψίζουν μια βαθιά αλήθεια για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που βασίζεται στην ανισότητα, την εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις διακρίσεις. Η εργατική τάξη αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία – είμαστε εμείς που δημιουργούμε τον πλούτο της κοινωνίας μέσω της εργασίας μας. Αλλά είναι μια μικρή χούφτα καπιταλιστών οι οποίοι κρατούν το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλούτου και απολαμβάνουν όλα τα οφέλη. Πώς είναι δυνατόν μια μικρή μειοψηφία να κυριαρχεί πάνω στην πλειοψηφία;

Για να διατηρούν τον πλούτο και τη δύναμή τους σε μια κοινωνία διαιρεμένη σε τάξεις, οι καπιταλιστές χρειάζονται το κράτος: μια βαριά οπλισμένη, αντι-εργατική, και ρατσιστική αστυνομία, δικαστήρια και νόμους. Επιπλέον, χρησιμοποιούν τακτικές που στοχεύουν στο «διαίρει και βασίλευε», τη διαίρεση της εργατικής τάξης σε φυλετικές, θρησκευτικές, σεξιστικές, και εθνικές γραμμές. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να μας κρατήσουν να παλεύουμε μεταξύ μας πάνω από τα υπολείμματα από το τραπέζι τους, αντί να ασχοληθούμε με τον πραγματικό εχθρό: τον καπιταλισμό.

Προσωρινά ή διακοσμητικά μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις βασικές αιτίες της ανισότητας, της φτώχειας, και της εγκληματικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα μαζικό πρόγραμμα δημοσίων έργων για την παροχή ποιοτικής στέγης, υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, διατροφής, και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο για όλους. Τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνει στην κλίμακα που είναι αναγκαία, στη βάση συστήματος που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, του καπιταλισμού. Λέμε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν για την κρίση του συστήματός τους! Μόνο αν θέσουμε την περιουσία των Fortune 500 υπό δημόσια ιδιοκτησία και τον δημοκρατικό έλεγχο των εργαζομένων μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για έναν κόσμο αφθονίας για όλους.

Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι ούτε οι Δημοκρατικοί ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Και τα δύο αυτά κόμματα αγοράζονται-και-πληρώνονται-από το μεγάλο κεφάλαιο. Αντ 'αυτού, χρειαζόμαστε ένα μαζικό κόμμα της εργατικής τάξης, βασισμένο στα συνδικάτα, που να αγωνίζεται με ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα για να μετασχηματίσει ριζικά την κοινωνία.

Η δολοφονία του Freddie Gray είναι απλώς το τελευταίο επεισόδιο σε μια μακρά και τραγική ιστορία, αστυνομικής βαρβαρότητας και ρατσισμού. Η αντοχή του κινήματος #Black Lives Matter (οι μαύρες ζωές μετράνε) δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ενστικτωδώς θέλει να ενωθεί και να αντεπιτεθεί ενάντια στην αδικία και την καταπίεση. Το εργατικό κίνημα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους τεράστιους πόρους, τους αριθμούς και την δύναμη του για να οργανώσει να χτίσει και να διευρύνει αυτόν τον αγώνα. Μόνο μέσα από τη μαζική δράση της εργατικής τάξης και την ενότητα μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε.

Μόνο όταν δεν υπάρχουν τάξεις, δεν θα υπάρχει ανάγκη για την αστυνομία, και η αστυνομική βιαιότητα θα ανήκει στο παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος που οι μαρξιστές υποστηρίζουμε ότι για να εξαλείψουμε τον ρατσισμό και όλα τα δεινά που τον ακολουθούν, πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στον καπιταλισμό!

Γίνε μέλος της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τον μαρξισμό, το σοσιαλισμό, την επανάσταση, τον διεθνισμό και τον αγώνα για τον τερματισμό του καπιταλισμού, μια για πάντα. Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Πηγή : marxismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου