* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Υποδεχόμαστε Στην Αθήνα Το Καραβάνι Αγώνα Και Αλληλεγγύης

Την Κυριακή 5 Απριλίου υποδεχόμαστε στην Αθήνα το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ, της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας, των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών, των επιτροπών αγώνα Σχολικών Φυλάκων και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα:

- Εκδήλωση, 19:00, στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στην οδό Νίκης 4, όπου θα μιλήσουν οισυμμετέχοντες στο Καραβάνι και ο Αντρές Ρουτζέρι από τις ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής.

- Συναυλία – γλέντι, 21:30, στο χώρο των καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας).

Και τη Δευτέρα 6 Απριλίου, 10:00, διαδηλώνουμε όλοι μαζί από τα Προπύλαια προς το υπ. Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://biom-metal.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας χαιρετίζει, στηρίζει, συμμετέχει στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης των εργατών της ΒΙΟΜΕ, των εργαζομένων στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, των εργατών στα Τσιμέντα Χαλκίδας, των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα. Η ΟΕΝ καλεί ολόκληρη την νεολαία μαθητιώσα, εργαζόμενη, σπουδάζουσα και άνεργη στην πρώτη γραμμή πάλης για το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

    Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαπραγματεύεται την εκταμίευση της νέας δόσης του πακέτου στήριξης από τους “τρεις θεσμούς” για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θεωρεί ιερή και αδιαπραγμάτευτη την καταβολή της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ.

    Ο λαός που έχει σπαραχτεί από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να περιμένει. Η νεολαία συνεχίζει να υποφέρει από τη μαζική ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη διαλυμένη παιδεία και δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα παζάρια με τους ιμπεριαλιστές στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Βερολίνο ή τη Νέα Υόρκη.

    Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης ενώνει αγώνες-ορόσημα στην πάλη ενάντια στη λιτότητα, τον κοινωνικό κανιβαλισμό των Μνημονίων για να θυμίσει πως δεν υπάρχει καμία αναμονή για τις ανάγκες μας, για την απαίτηση για δουλειά, ζωή και αξιοπρέπεια.

    Οι μαχόμενοι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Λάρισσας, του Βόλου, της Λιβαδειάς και της Αθήνας πως η εργατική τάξη είναι η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να σκίσει τα Μνημόνια και την κηδεμονία των Τροϊκανών.

    Την ίδια στιγμή δίνουν τη μεγαλύτερη πνοή δύναμης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατουμένους μέσα στα κελιά, γιατί θυμίζουν πως ο αγώνας για την ελευθερία δίνεται στους δρόμους -κάτι που θέλει να ξεχάσουμε η ...επίσημη αριστερά.

    Η νέα γενιά που το μέλλον της έχει υποθηκευτεί στην αποπληρωμή ενός δυσβάσταχτου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται και δεν δημιούργησε πρέπει να δώσει το παρόν στην πρωτή γραμμή της διεκδίκησης.

    Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ελάχιστες για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων, και ακόμα και για αυτές δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Ποιος πρέπει να βρεθεί μπροστά στον αγώνα, αν όχι η νεολαία του 53% της ανεργίας;

    Να απαιτήσουμε:
    Να καταργηθούν τώρα όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
    Να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και επιχειρήσεις χωρίς καμιά αποζημίωση στα αφεντικά, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
    Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και “διαθέσιμοι” εργαζόμενοι!
    Απαγόρευση των απολύσεων! Δουλειά για όλους με αξιοπρέπεις μισθούς και εργασιακές συνθήκες!
    Να καταργηθούν οι τρομονόμοι, ο κουκουλονόμος, οι φυλακές τύπου Γ, μαζί με ολόκληρο το νομικό πλαίσιο που έχτισε η διαρκής κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

    Γιατί οι απαιτήσεις, όπως και οι ανάγκες μας, είναι αδιαπραγμάτευτες.
    Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να πουν ξανά, όπως οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ πριν δυο χρόνια, “αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς”! Μπορούμε να νικήσουμε -μόνο αν συντρίψουμε το σύστημα που γεννά κρίση, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση!

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
    konservokouti-oen.blogspot.gr / konservokouti@yahoo.gr / eek.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή