* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το Στέκι Μεταναστών Χανίων Για Τη Φασιστική Επίθεση

Καλέσματα και η ανακοίνωση για την φασιστική επίθεση στα Χανιά:

«Μόλις 24 ώρες μετά το φασιστικό δολοφονικό χτύπημα στο σύντροφο Δημήτρη, αρχίζει να επαναλαμβάνεται ένα πολυπαιγμένο σκηνικό, μια οργανωμένη προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης του γεγονότος. Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως συμπλοκή μεταξύ ατόμων και ως μεμονωμένο περιστατικό. Πολλά από τα ΜΜΕ αναδεικνύουν περισσότερο τα σπασμένα τζάμια του Γαλανόλευκου Φάρου από την απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου, ενώ η δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση σε λιγότερο από 1 ώρα και αποδίδει πλημμεληματικού βάρους κατηγορίες.

Με βάση όλα τα παραπάνω έχουμε να δηλώσουμε

1. Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, καμία αντέκλιση ούτε καν λεκτική. Υπήρξε μια ομάδα 5-10 ατόμων που τραμπούκισε ένα μετανάστη και στη συνέχεια παρέμεινε στην περιοχή στοχεύοντας στην επίθεση που ακολούθησε.

2. Δεν ήταν τυχαία η επίθεση. Υπήρξε συνεννόηση μέσω κινητού μεταξύ των φασιστών, κάποιοι από αυτούς βγήκαν από αυτοκίνητο που κατέφτασε στο χώρο και έγινε κυκλωτική επίθεση.

3. Οι συλληφθέντες έχουν ξεκάθαρη ιδεολογική σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα από μια μακριά σειρά φασιστικών επιθέσεων που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν ούτε δικαστικά ούτε κοινωνικά και γι’ αυτό συνεχίζονται. Δεν ξεχνάμε τις 2 υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων στο χώρο του στεκιού το 2009 και το 2012, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί, αλλά ούτε και τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις κατά μεταναστών και ντόπιων τα τελευταία χρόνια.

4. Απαιτούμε από την αστυνομία και την εισαγγελία να πράξει το αυτονόητο. Το χτύπημα με ξύλινο ρόπαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και η πρόκληση υποσκληρίδιου αιματώματος αποτελεί απόπειρα δολοφονίας και όχι απλή σωματική βλάβη.

5. Δηλώνουμε πως το σπάσιμο των τζαμιών του γαλανόλευκου φάρου δεν έχει καμία σχέση με την αντιφασιστική δράση.

Καλούμε:

- σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Παρασκευή 27/3/15 στις 12:00 πμ, ώρα που ορίστηκε η δίκη.

- σε μικροφωνική ενημέρωσης την Παρασκευή 27/3/15 στις 18:00 μμ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

- σε συγκέντρωση το Σάββατο 28/3/15 στις 12:00 πμ


Σωματεία, σύλλογοι, φορείς, συλλογικότητες και κάθε πολίτης οφείλει να πάρει ενεργή θέση. Αν δεν τους σταματήσουμε σήμερα το επόμενο θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Επιτέλους η κοινωνία των Χανίων πρέπει να θέσει ένα τέλος στα φασιστικά και ρατσιστικά χτυπήματα στην πόλη.

Κοινωνικό στέκι – Στέκι Μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου