* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Αστυνομικός Πυροβόλησε Και Σκότωσε Άοπλο 19χρονο

Αστυνομικός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό χθες, γεγονός που ώθησε δεκάδες ανθρώπους να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τόπο του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντισον Μάικ Κόβαλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας περίπου στις 18:30, τοπική ώρα, και αργότερα εισέβαλε στο διαμέρισμα στο οποίο είχε μπει ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για έναν πρόσφατο ξυλοδαρμό. 

Ο Κόβαλ πρόσθεσε ότι ακολούθησε πάλη μεταξύ του αστυνομικού και του νεαρού και στη συνέχεια ο έφηβος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του αστυνομικού.

«Οι αρχικές ενδείξεις στο σημείο δεν δείχνουν να υπήρχε εκεί όπλο ή κάτι αντίστοιχο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο ύποπτος», διευκρίνισε ο Κόβαλ.

Το επεισόδιο σημειώνεται σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά την αστυνομική βία εναντίον μειονοτήτων στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες στο Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον ενάντια στους φόνους από τις δυνάμεις ασφαλείας άοπλων ανδρών που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μερικές δεκάδες διαδηλωτές να έχουν συγκεντρωθεί στον τόπο του συμβάντος και να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Ποιον μπορείς να εμπιστευθείς; Όχι την αστυνομία» μπροστά από μια σειρά παρατεταγμένων αστυνομικών.

Ο δήμαρχος του Μάντισον Πολ Σόγκλιν δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, αλλά από άλλο αστυνομικό τμήμα, όπως το προβλέπει η νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε από την πολιτεία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξηλώσει» την αστυνομία του Φέργκιουσον δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για τις συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι όπου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2014 τον άοπλο έφηβο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο Έρικ Χόλντερ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενδεχόμενου ξηλώματος της αστυνομίας του Φέργκιουσον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Ανέφερε επίσης ότι "σοκαρίστηκε" από τα ευρήματα της ομοσπονδιακής έρευνας που ακολούθησε την δολοφονία του νεαρού αφροαμερικανού και τις ταραχές σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».

Πηγή : koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου