* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Και Μετά Τη Νίκη Του ΣΥΡΙΖΑ, Τι ; Η Συνέχιση Της Πάλης Για Τα LGBTQ Δικαιώματα


Το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα έχει πολλούς και καλούς λόγους για να χαίρεται με την ανατροπή της μαύρης συγκυβέρνησης. Η πτώση εκείνων που εφάρμοζαν την άγρια λιτότητα και την πολιτική του ρατσισμού και του σεξισμού ήρθε με πάταγο έπειτα από συνεχείς αγώνες. Κομμάτι αυτών των αγώνων ήταν και οι LGBTQ κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες, που κράτησαν ψηλά στην ατζέντα τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Γενάρη δείχνουν μια σαρωτική στροφή προς τα αριστερά. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά της Αριστεράς, θα δούμε ότι έφτασαν στο πρωτοφανές 42,56%. Φανερώνουν τη διάθεση ενός κόσμου που θέλει να πάρει πίσω όλα όσα του στέρησαν μέσα στα χρόνια των μνημονίων και να χαράξει έναν καινούριο δρόμο.

Ένα σημαντικό κομμάτι της LGBTQ κοινότητας ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με την προσδοκία ότι επιτέλους θα αναγνωριστούν τα αιτήματά της. Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου ότι θα επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα πολύ θετικό βήμα. Δεν προσδιόρισε, όμως, ο υπουργός πότε θα γίνει αυτή αναγνώριση. Ως ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, θα πρέπει να πιέσουμε να υλοποιηθεί αμέσως, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί. Διεκδικούμε να διευρυνθεί το σύμφωνο συμβίωσης ώστε να μπορούν να το συνάψουν όσα ενήλικα άτομα το επιθυμούν, ανεξάρτητα από φύλο και αριθμό. Απαιτούμε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των LGBTQ ανθρώπων και οικογενειών στο γάμο και στην παιδοθεσία. Ζητάμε να καταργηθούν οι ρατσιστικές διακρίσεις που θέτουν εμπόδια στην παιδοθεσία με αφορμή ιατρικά θέματα. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τα αιτήματα των τρανς ανθρώπων: να αναγνωριστεί πλήρως η ταυτότητα φύλου χωρίς προϋποθέσεις και να κατοχυρωθεί η νομική της προστασία. Διεκδικούμε να παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε ορμονοθεραπείες και επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου σε όσα διεμφυλικά άτομα τις επιθυμούν.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας ούτε τηρούμε στάση παθητικής αναμονής. Γνωρίζουμε ότι τα δικαιώματα κατακτιούνται με αγώνες. Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη περίοδο που ανοίγει νέες δυνατότητες για όλα τα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας. Γι’ αυτό στηρίζουμε και τις μάχες του εργατικού κινήματος, όπως τον αγώνα να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ. Συγχρόνως, καλούμε το εργατικό κίνημα να εντάξει στην ατζέντα του τα ΛΟΑΤΚΙ αιτήματα και να παλέψει ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις στους χώρους δουλειάς.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη ώστε να σπάσει η ομοφοβία και η τρανσφοβία σε κάθε δημόσιο χώρο. Συμμετέχουμε οργανωμένα στη διεθνή αντιρατσιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση της 21ης Μάρτη. Παράλληλα, δεν φοβόμαστε να κάνουμε αριστερή κριτική στην κυβέρνηση όταν επιδίδεται σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Ενάντια στις δεξιές προσαρμογές της, απαιτούμε να τηρήσει στο ακέραιο όσα υποσχέθηκε.

Μαζί με τα άμεσα αιτήματα για δουλειά, αξιοπρέπεια και κατοχύρωση δικαιωμάτων, κρατάμε ψηλά και το όραμα για τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας. Ο κόσμος που ονειρευόμαστε δεν θα έρθει μέσα από τη λογική της διαχείρισης του συστήματος. Θα έρθει μέσα από τη ρήξη με τον καπιταλισμό, ο οποίος ευθύνεται για την καταπίεση και την εκμετάλλευση που βιώνουμε. Θ’ αγωνιστούμε μέχρι την τελική ανατροπή του!

Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου