* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ- ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ'

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄
ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ

Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2015

Σε απεργία πείνας προχώρησε από σήμερα 27 Φεβρουαρίου ο κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ΄, Γιώργος Σοφιανίδης, διαμαρτυρόμενος για τη διακοπή των σπουδών του λόγω μεταγωγής του στις φυλακές τύπου Γ΄.

Μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κρατούμενος σπούδαζε στο ΙΕΚ που λειτουργεί εντός των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και στο ΤΕΙ Πειραιά. Από τη μέρα εκείνη παραμένει έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, χωρίς να έχει πρόσβαση σε καμία από τις δύο σχολές.

Η απόφαση περί μεταγωγής του Γιώργου Σοφιανίδη στις φυλακές τύπου Γ΄ τον κρίνει επικίνδυνο όχι με βάση την προσωπικότητά του αλλά με βάση το έγκλημα για το οποίο έχει καταδικαστεί. Στην απόφαση αυτή επέμεινε η εισαγγελέας που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απέρριψε την προσφυγή του για άρση της μεταγωγής, χωρίς να συνεκτιμήσει στο ελάχιστο την προσπάθεια του κρατούμενου να θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη ζωή μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Γιώργος Σοφιανίδης υφίσταται τις συνέπειες του εκτρωματικού νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄, την κατάργηση των οποίων έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Μέχρι να γίνει αυτό, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας λειτουργούν κανονικά, καθώς μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν γίνει και νέες μεταγωγές στο Δομοκό, ενώ ο Γιώργος Σοφιανίδης κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το δικαίωμα φοίτησης στο ΙΕΚ.

Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας και των συγκρατουμένων του που συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα του προχώρησαν σε αποχή συσσιτίου. 

Ζητάμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποφασίσει άμεσα τη μεταγωγή του Γ. Σοφιανίδη στον Κορυδαλλό ώστε να μη χάσει κανένα εξάμηνο σπουδών.

Ζητάμε την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και την άρση όλων των μεταγωγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή εκκρεμούν.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου