* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Από Τα Μέτρα "Ανακούφισης" Στον Συμβιβασμό / Κάτι Τρέχει

Από Τα Μέτρα "Ανακούφισης" Στον Συμβιβασμό / Κάτι Τρέχει / 12-2-12015 / του Μπάτη 


Δεν υπήρξε τελικά συμφωνία ούτε κοινό ανακοινωθέν στη χθεσινή σύνοδο του Eurogroup. Όμως είναι πιθανόν να υπάρξει στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Γενάρη. Και οι δύο πλευρές μπορεί να προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συμφωνήσουν με συμβιβασμό της ελληνικής πλευράς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η στάση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν υποστήριξη από μια συντριπτική μερίδα του λαού. 

Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεγάλες συγκεντρώσεις συμπαράστασης του κόσμου στην προσπάθεια της κυβέρνησης σε πολλές πολεις της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο λαός εναποθέτει πολλές ελπίδες στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση αλλαγών στην καθημερινή του ζωή. 

Αυτό μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα. Όμως πιστεύουμε ότι ριζοσπαστικές αλλαγές δεν μπορούν να επιβληθούν, θα κινηθούν μέσα στα πλαίσια τού αστικού συστήματος όπου δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το μόνο θετικό που θα μπορούσαν να κάνουν και αυτό θα είχε σημασία είναι στον τομέα που αναφέρεται σαν ανθρωπιστική κρίση να μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα ανάσχεσης της. Στα πλαίσια της φυλακής Ε.Ε και του ευρώ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε αντικαπιταλιστική διέξοδο.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί στην αυγή του 21ου αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που να στερούνται ένα πιάτο φαγητό ή να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη για άλλα μέτρα που έχουν εξαγγείλει τα παραπέμπουν σε ένα ασαφές χρονοδιάγραμμα ή βάζουν πρόσθετες παραμέτρους πραγματοποίησής τους. Από τα μέτρα "ανακούφισης" διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα συμβιβασμό με τους δανειστές. 

Το επαναστατικό κίνημα δεν πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να επαναπαύεται αλλά πρέπει μπροστά να κινηθεί με εργατική αντιπολίτευση. Το επαναστατικό κίνημα πρέπει να θέσει και να βάλει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα, γνωρίζοντας ότι το κεφάλαιο και το κράτος είναι οι αληθινοί εχθροί του προλεταριάτου. Σήμερα πρέπει παντού να βρισκόμαστε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα συνεχιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας, για την ανατροπή του καπιταλιστικού κόσμου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την κοινωνία της ελευθερίας, του κομμουνισμού.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου