* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η Επίθεση Στο Charli Hebdo.../ Κάτι Τρέχει...

Η Επίθεση Στο Charli Hebdo.../ Κάτι Τρέχει.../ 13-1-2015/ του Μπάτη

Την Τετάρτη 7 Γενάρη έγινε επίθεση από τζιχαντιστές στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας charli hebdo στο Παρίσι με αποτέλεσμα το θάνατο 

δώδεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Σαν αιτία από τους δράστες προβλήθηκε η δημοσίευση από την εφημερίδα
σατυρικών σκίτσων του Μωάμεθ.
Αυτή είναι μιά ηλίθια δικαιολογία γιά να σκορπίζεις το θάνατο.
Δυστυχώς στις μέρες μας ο θρησκευτικός φανατισμός βρίσκεται σε τρομερή έξαρση με αποτρόπαια αποτελέσματα.

Όμως η Αλ-Κάιντα και η ISIS δεν αντιπροσωπεύουν το ιστορικό ισλάμ,που τόσα έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Αυτές οι ομάδες εξοπλίστηκαν και οργανώθηκαν αρχικά από τη δύση γιά να 
χρησιμοποιηθούν σε πολέμους όπως στο Αφγανιστάν η στη Συρία και κατόπιν αυτονομήθηκαν.
Στα υπαρκτά προβλήματα των λαών τους είτε από την παγκόσμια κρίση είτε από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμους των δυτικών απαντούν με τυφλή βία.
Χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή άνδρες και γυναικες κακοποιούνται δολοφονούνται απ αυτούς.

Στον εικοστό πρώτο αιώνα αντιπροσωπεύουν μιά σημαντική απειλή γιατί ο θρησκευτικός φανατισμός και η τυφλή βία σημαδεύουν παντού όπου αυτοί θεωρούν ότι βρίσκεται ο εχθρός.
Απέναντί τους οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν να αντιτάξουν την αντίστασή τους όπως ο ηρωικός αγώνας του κουρδικού λαού στη Συρία (και όχι βέβαια οι υποκριτές ηγέτες της Ευρώπης)..


Άς ελπίσουμε τελικά ότι το βαθύ ανθρώπινο πρόσωπο του αληθινού ισλάμ και η προοδευτική του προιστορία θα επικρατήσουν απέναντι στους φανατικούς που το δυσφημούν και θα δούμε και σ αυτές τις χώρες και παντού κινήματα προοδευτικά που θα θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία και τις ζωές των ανθρώπων προς ένα κόσμο ανεκτικότητας και διαφορετικό.






ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Με πρόσχημα την δολοφονική επίθεση των ισλαμοφασιστών στο Παρίσι εντείνουν την "αντιτρομοκρατική" υστερία

    Του Σεϊτ Αλντογκάν

    Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμοφασίστες στο Παρίσι όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρήκαν την «χρυσή ευκαιρία» να θωρακίσουν το νομικό τους οπλοστάσιο με διατάξεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και στο εργατικό κίνημα.
    Τα κράτη που στο παρελθόν εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τις μισαλλόδοξες φονταμενταλιστικές οργανώσεις όπως την Αλ Κάιντα και τον ISIS σήμερα παρουσιάζονται υπέρμαχοι του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» ενώ είναι τα ίδια αυτά κράτη που υπέθαλψαν την γιγάντωση –για μια σειρά λόγους- αυτών των ακραίων οργανώσεων.

    Παρατηρούμε λοιπόν σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας να φέρνει ένα καινούργιο νομοθέτημα που επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε όσους τους αποδίδεται «τρομοκρατική δράση», χρησιμοποιώντας ένα ορισμό εντελώς ασαφή που δίνει τα περιθώρια να ποινικοποιηθούν ακόμα και εργατικοί αγώνες.
    Αντιγράφουν ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο της Αμερικής όπου ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ορατός στην καθημερινή ζωή του πληθυσμού. Σ’ αυτό το «αντιτρομοκρατικό» πλαίσιο αναμένονται να κινηθούν και όλες οι χώρες της Ευρώπης.

    Στην ίδια κατεύθυνση κλιμακώνεται και η ισλαμοφοβία με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να έχουμε πάνω από 100 αναίτιες επιθέσεις σε Μουσουλμάνους στην Γαλλία.
    Παράλληλα σε χώρες της Ευρώπης όπως η Αγγλία και με πρόσχημα την «τρομοκρατική απειλή» παίρνονται μέτρα φίμωσης του διαδικτύου με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε εκφράσει απόψεις που δεν συνάδουν με την λογική του κατεστημένου να κινδυνεύει να θεωρηθεί τρομοκράτης.

    Οι αστικές κυβερνήσεις πάντοτε χρησιμοποίησαν την θρησκευτική πίστη του κόσμου για να προωθήσουν τις πολιτικές επιλογές τους που μόνιμα στρέφονται ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Άλλο ένα τέτοιο δείγμα έχουμε και σήμερα με αφορμή την εγκληματική δραστηριότητα θρησκόληπτων φασιστών στην Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή