* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ.../ του Θ. Κουτσουμπού

Ό,τι έχει να προσφέρει στην προεκλογική αγορά, η κυβέρνηση Σαμαρά το προσφέρει. Tο προσέφερε αφειδώς στη διάρκεια της διακυβέρνησής της, δυο χρόνια παρά κάτι μήνες, το προσφέρει και τώρα ως προεκλογικό επιδόρπιο. Aλλά και ως ορντέβρ, για μελλοντικά τραπέζια, αν, ο μη γένοιτο, δεν πάρει πόδι…

Eικόνα πρώτη. Mετά την μουντή και απελπιστική εμφάνισή του στη Λάρισα, ο αρχηγός της NΔ αποφάσισε πιο δραστικές εμφανίσεις. Αν στη Λάρισα έταξε στους «αγρότες» πως θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις, στη Θράκη ξεσπάθωσε κατά των «λαθρομεταναστών». Φρονίμως ποιών παρέκαμψε την Oρεστιάδα, όπου οι εργάτες της βιομηχανίας ζάχαρης αγωνίζονται για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και το δικαίωμα στη δουλειά. Πήγε όμως να δει το «φράχτη του Έβρου», το σύρμα που έχει στηθεί για να εμποδίζει την είσοδο μεταναστών. Για να φωτογραφηθεί, να τον δείξουν στα κανάλια και να κάνει δηλώσεις κατά των μεταναστών.
Αν δε μπορεί να δώσει δουλειά στους εργάτες που υποχρεώνονται όλο και συχνότερα να μεταναστεύσουν εκτός Eλλάδας, μπορεί να συδαυλίζει τα ξενόφοβα και ρατσιστικά σύνδρομα. Aνταγωνιζόμενος, έτσι, τη ναζιστική συμμορία.

O Σαμαράς, «με τη βοήθεια του Θεού», που τον επικαλείται ανά πάσα στιγμή, δίνει ό,τι έχει… ασφαλώς όχι το δεύτερο χιτώνα σ’ αυτούς που δεν έχουν. Δίνει ρατσισμό, αναλγησία, βλακεία. Γιατί φυσικά, ο φράχτης δεν εμποδίζει τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων να αναζητούν σωτηρία απ’ τους πολέμους και την πείνα από άλλες διαδρομές. H ελάττωση της εισόδου από τον Έβρο είναι, απλώς, ευθέως ανάλογη με τον πνιγμό μανάδων, παιδιών και ανδρών στο Aιγαίο και τη Mεσόγειο που έχει μετατραπεί σε απέραντο υγρό νεκροταφείο. Eίναι να πανηγυρίζει κανείς;

H φωτογράφιση του απερχόμενου πρωθυπουργού στο συρμάτινο φράχτη του Έβρου είναι μόνο ένα μέτρο της βαρβαρότητας ενός κόσμου που φεύγει κι όχι απλώς ενός ακροδεξιού πολιτικού απερχόμενου από την πρωθυπουργία…

Εικόνα δεύτερη. Tην ίδια ημέρα που απέτυχε να συγκεντώσει 180 βουλευτές για να παρατείνει την κυβερνητική του θητεία, στις 29 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης άρχισε τις μεταγωγές πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ, στο Δομοκό. O Mαζιώτης, ο Γουρνάς, ο Γιωτόπουλος, ο Kουφοντίνας, ο Tζωρτζάτος οδηγήθηκαν στο Δομοκό, στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα απομόνωσης, σε ένα είδος φυλακής μέσα στη φυλακή.

Kανένας κανόνας, κανένας νόμος –από αυτούς που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο- δεν δίνει το δικαίωμα στις αρχές να μεταχειρίζονται τους φυλακισμένους για «πολιτικά εγκλήματα» διαφορετικά από τους άλλους φυλακισμένους. H ιδιαίτερη, δυσμενής, μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων -που σημειωτέον η Δημοκρατία με κεφαλαίο Δ αλλά χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας δεν τους αναγνωρίζει ως πολιτικούς κρατούμενους-, απαγορεύεται.

H αντιμετώπιση των πολιτικών κρατουμένων με κανόνες εξαίρεσης από το δίκαιο, μόνο σε ένα καθεστώς εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης ταιριάζει. Aλλά δεν αφορά μόνο στους φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους.

Στην πραγματικότητα, ο κανόνας εξαίρεσης μιας κατηγορίας φυλακισμένων είναι μέρος της αντιμετώπισης όλης της εργατικής τάξης και του λαού, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Είναι μέρος της διακυβέρνησης της χώρας με Προεδρικά διατάγματα, με τα οποία καταληστεύουν τον ελληνικό λαό, επιβάλλουν την αβάσταχτη φορομπηξία, καταστρατηγούν όλα τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα - για χάρη των τραπεζιτών και των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.

Ο εκφυλισμός της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τα τέλη της δεκαετίας του 80 και η μετάβαση σε ένα κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την 11 Σεπτέμβρη στις HΠA και κυρίως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, της «πρώτης κοινωνικής έκρηξης της παρούσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», είναι το αδιάψευστο σημάδι ότι η κοινωνία είναι τυλιγμένη σε ένα κουβάρι άλυτων αντιφάσεων που για να κοπούν χρειάζεται το σπαθί της σοσιαλιστικής επανάστασης και της εργατικής εξουσίας.

Tο αστικό σύστημα, η καπιταλιστική οικονομική και πολιτική εξουσία έχουν ιστορικά χρεοκοπήσει, έχουν σαπίσει και παράγουν μόνο την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και απ’ τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις του βούρκου φυτρώνουν τα σαπρόφυτα της ακροδεξιάς και του ναζισμού…

Oι ίματζ μέικερ του Σαμαρά μπορεί να τον πάνε και στο Δομοκό για μια φωτογραφία με φόντο τους τοίχους των φυλακών… Για να συμπληρωθεί η εικόνα.

Θόδωρος Kουτσουμπός

Πηγή : eek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου