* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πέντε Συλλήψεις Απεργών Στην Κατάληψη Του Εργοστασίου Της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ

 Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε πριν λίγο η αστυνομία στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, στον Ασπρόπυργο, όπου συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η κατάληψη των εργατών, μετανάστες οι περισσότεροι, οι οποίοι απεργούν από τις 5 Δεκεμβρίου. 150 εργάτες, οι 100 μόνιμοι και οι 50 συμβασιούχοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι απλήρωτοι έως και οκτώ μήνες, αλλά και την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. 

Σήμερα το πρωί, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρείας Δ. Λαζόπουλου για την μη καταβολή του δώρου. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι "μας απειλούν και με κλείσιμο του εργοστασίου αν δεν δουλέψουμε".

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη στις 29 Δεκεμβρίου και παραμένουν στις δύο πύλες του εργοστασίου, υπό αστυνομική παρουσία, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να τους καταβληθούν όλα τους τα μεροκάματα.

Να σημειωθεί πως η Γενική Ανακύκλωση ΑΕ είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αττική.

Όπως δήλωσε στο Κόκκινο, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, "οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό και στα χέρια τους, μέχρι να πληρωθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος, και ακόμη πως δεν κατάφερε η εργοδοσία να διασπάσει την ενότητα μεταξύ μόνιμων και συμβασιούχων".

Η Επιτροπή Εργαζομένων σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

"Παρά την έντονη παρουσία της Αστυνομίας και τις διαρκείς απειλές για μηνύσεις και συλλήψεις απεργών στην Γενική Ανακύκλωση ΑΕ του Δ.Λαζόπουλου, στη συνέλευση μας, με συμμετοχή όλων των εργατών, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε την δράση μας με απεργία διαρκείας και παραμονή στο εργοστάσιο μέχρι η εργοδοσία να πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα που μας χρωστάει.

Η τακτική της εργοδοσίας ήταν οι τετράμηνες συμβάσεις αλλά το τελευταίο χρόνο μας πλήρωνε τα μισά και μας απέλυε. Υπάρχουν εργάτες που εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια και τους χρωστάει χιλιάδες ευρώ από απλήρωτη δουλειά!

Τώρα ο Λαζόπουλος ζητάει να δεχτούμε να απολυθούμε όλοι και να περάσουμε σε εταιρία-εργολάβο με ενοικιαζόμενους εργάτες και υπόσχεται ότι θα ξεπληρώσει …σιγά-σιγά, όσα μας χρωστάει! Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι. Θέλουμε να δουλεύουμε με μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πληρωμή των μισθών και των δώρων, σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Όλοι οι εργάτες ανεξάρτητα από το από πού είμαστε, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Δώσαμε τα χέρια και ορκιστήκαμε να αγωνιστούμε ενωμένοι με απεργία διαρκείας μέχρι να μας πληρώσουν όλα μας τα λεφτά, μισθούς και δώρα που μας χρωστάνε. Αποφασίσαμε να παραμείνουμε διαρκώς μέσα στο εργοστάσιο"


Ντ.Μπ.

Πηγή : stokokkino  


4 σχόλια:

  1. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλει την σύλληψη, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τριάντα απεργών, εργαζομένων της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο. Είχε προηγηθεί απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου, και κατάληψη των εργαζομένων εδώ και οκτώ ημέρες. 150 εργαζομένων, ανάμεσά τους 50 συμβασιούχων, απλήρωτων εδώ και οκτώ μήνες, χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

    Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν υποβάλλει μήνυση στον ιδιοκτήτη της Γενικής Ανακύκλωσης, της μεγαλύτερης εταιρείας ανακύκλωσης στην Αττική.

    Η συγκεκριμένη τακτική της εταιρείας δεν είναι καινούργια. Αποτελεί το δεύτερο κρούσμα μέσα σε δέκα ημέρες, όπου τα αφεντικά καλούν σε βοήθεια το κράτος έκτακτης ανάγκης και τα ΜΑΤ. Έχουν προηγηθεί τα βιβλιοπωλεία Ιανός στις 28 Δεκεμβρίου, όπου και εκεί είχαμε επτά συλλήψεις και ανηλεή ξυλοδαρμό των συλληφθέντων και γενικότερα της απεργιακής φρουράς.

    Κυρίως όμως αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την «επίδειξη» αδυναμίας και φόβου που κάνει η ίδια η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται υπό κατάρρευση, μαζί και τα αφεντικά, προσπαθώντας μάταια να αποτρέψουν εργατικούς αγώνες που μπορεί να αποτελέσουν τον πυροκροτητή μιας γενικότερης έκρηξης. Καμιά κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, καμιά αναμονή, γενική πολιτική απεργία διαρκείας τώρα. Να διώξουμε τους τροϊκανούς και τις κυβερνήσεις τους, για την εξουσία των εργατών.

    Το Ε.Ε.Κ. στέκεται στο πλευρό των απεργών της Γενικής Ανακύλωσης. Να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι συλληφθέντες. Δικαίωση στον αγώνα των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ - ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

    Σήμερα το πρωί (5/1), στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ η αστυνομία λειτούργησε για άλλη μια φορά σαν το πιστό σκυλί της εργοδοσίας καθώς φρόντισε να συλληφθούν, όπως αναφέρεται, 40 μετανάστες εργάτες και αλληλέγγυοι προκειμένου να δουλέψει το εργοστάσιο με άλλους μετανάστες εργάτες. Οι τελευταίοι προορίζονταν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά ωστόσο μεταπείστηκαν και η απεργία δεν σαμποταρίστηκε όπως θα ήθελαν τα αφεντικά της επιχείρησης.

    Οι εργαζόμενοι της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, μετανάστες στην πλειονότητά τους βρίσκονται σε απεργία από τις 5 Δεκέμβρη. Από τις 29 Δεκέμβρη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων. Παράλληλα αγωνίζονται για μόνιμη εργασία, καθώς από τους 150 εργαζόμενους οι 50 δουλεύουν με τετράμηνες συμβάσεις και ενάντια στην αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, που προωθεί η εργοδοσία στο μοντέλο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων εταιρείας-εργολάβου.

    Μέσα από τον ταξικό αγώνα σπάει κάθε ψεύτικη ενότητα ανάμεσα στους εργάτες και την εργοδοσίαμε τον εργοδότη και κάθε επίπλαστος διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων. Κρίνοντας από την ανακοίνωση των εργαζομένων της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, οι οποίοι δηλώνουν ότι «ανεξάρτητα από το από πού είμαστε, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», φαίνεται πως αυτό είναι γεγονός στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

    Τα γεγονότα της 5ης Ιανουαρίου φανερώνουν ξεκάθαρα πως ο αγώνας των εργαζομένων της Γενικής Ανακύκλωσης, όχι μόνο είναι δίκαιος, αλλά έχει δυσκολέψει τόσο πολύ την εργοδοσία που ανήμπορη να διασπάσει μόνη της την ενότητα των εργατών προσπαθεί να το κάνει με τις πλάτες των ΜΑΤ και χρησιμοποιώντας διάφορους φτωχοδιάβολους για να παίξουν τον ρόλο του απεργοσπάστη.

    Από “δω και πέρα κάθε ενδεχόμενη απόπειρα καταστολής του αγώνα των εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης οφείλει να βρίσκει μπροστά της την ταξική αλληλεγγύη. Είναι χρέος του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να βρεθεί στο πλάι των εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης και να αγκαλιάσει τον αγώνα που δίνουν, μέχρι τη νίκη.

    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αστυνομική επιχείρηση εναντίον της απεργίας των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Τρεις κλούβες ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη και προχώρησαν στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφου της "Εργατικής αλληλεγγύης", καθώς και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.
    Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε η εργοδοσία.
    Είναι ιδιαίτερα προκλητική η στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, που έσπευσε να σταθεί στο πλάι ενός εργοδότη που δεν πληρώνει! Η επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να πληρώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης και αφήνει απλήρωτους τους εργάτες!
    Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και την τρομοκρατία.
    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων εργατών και συμπαραστατών.
    Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να απαιτήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να σταθεί στο πλάι των απεργών εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.

    Ο αγώνας των εργατών, ενωμένων ντόπιων και μεταναστών, θα νικήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλλουν την απρόκλητη παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει την απεργία των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί τους και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφο της εργατικής αλληλεγγύης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

    Οι εργάτες της επιχείρησης Γενικής Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος την Παρασκευή 2 Γενάρη και η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η παρουσία της αστυνομίας και οι συλλήψεις των απεργών και των συμπαραστατών τους.
    Ο αγώνας των εργατών της Γενικής Ανακυκλώσεως είναι αγώνας όλου του εργατικού κινήματος και καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργατών και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και των συμπαραστατών τους!
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!
    ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ!
    ΚΕΕΡΦΑ- ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή