* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ / Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

Χθες το βράδυ σύντροφοι και φίλοι της ΚΕΔ και του Avantgarde από τις περιοχές της Β. Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας προς στους κατοίκους της περιοχής να προασπίσουν με την παρουσία τους την ομαλή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου από το περιφερόμενο οργανωμένο τραμπουκομάνι των εγκάθετων του Μελισανίδη. Ως γνωστόν ο -κολλητός του Σαμαρά- επιχειρηματίας, με χρηματοδότηση του δημοσίου και το μάντρωμα μιας μεγάλης περιοχής πέρα του σημείου που δικαιούται η ερασιτεχνική ΑΕΚ, απαιτεί να φτιαχτεί γήπεδο που θα εκμεταλλεύεται εταιρία που δημιουργείται επί τούτου και φυσικά υπό το έλεγχό του. Για το σκοπό αυτό όπως είναι ήδη γνωστό κατατέθηκε σε θερινό τμήμα της Βουλής σχετικό ν/σ υπό τον τίτλο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής με ειδικά φωτογραφικά άρθρα για τη Ν. Φιλαδέλφεια που να εξυπηρετούν το σχέδιο Μελισανίδη. Στα πλαίσια αυτού του νόμου τα αστικά Άλση χάνουν το δασικό τους χαρακτήρα και εντάσσονται σε ειδικό οργανισμό για την περαιτέρω εμπορική «αξιοποίησή» τους.

Απέναντι σε αυτό το ελεεινό σχέδιο για το οποίο έχουμε ήδη τοποθετηθεί αντιδρά και η νέα δημοτική αρχή της περιοχής και ακριβώς για αυτό το λόγο ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον βρίσκονται υπό τη διαρκή απειλή μια μικρής ομάδας εγκάθετων που λειτουργούν όχι μόνο ως μπράβοι του Μελισανίδη αλλά και με μεθόδους που παραπέμπουν στη γνωστή ναζιστική συμμορία, η οποία όπως είναι φυσικό δίνει την πλήρη της υποστήριξη στους συγκεκριμένους αλήτες.

Η κατάσταση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν από την πρώτη στιγμή ελεεινή. 100 τουλάχιστον άτομα είχαν καταλάβει τη μισή αίθουσα ενώ άλλοι τόσοι περιφέρονταν στο προαύλιο, βρίζοντας με τον πλέον χυδαίο τρόπο όχι μόνο το δήμαρχο αλλά και τους παρευρισκόμενους πολίτες της περιοχής. Πέρα από τα βρωμερά τους συνθήματα, απαιτούσαν το άλσος να δοθεί ολόκληρο στο αφεντικό τους, τα άτομα αυτά ήταν φανερό ότι ήταν όλοι γνωστοί αναμεταξύ τους και λειτουργούσαν με οργανωμένο σχέδιο. Στις βρισιές τους συχνά καταφέρονταν κατά της πρόσφατης κατάληψης του δημαρχείου σε συμπαράσταση του απεργού πεινάς Νίκου Ρωμανού, διαμαρτυρόμενοι στους επικεφαλής των ΜΑΤ ότι εκεί έπρεπε να μπουκάρουν και να συλλάβουν τους καταληψίες και όχι να τους αστυνομεύουν για να μην διαλύσουν το δημοτικό συμβούλιο. Οι τραμπούκοι μιμούμενοι τους χρυσαυγίτες θεωρούν προφανώς ότι με τους Ματατζίδες έχουν κοινά συμφέροντα ενάντια στους «αριστερούς του Συριζα και τους άπλυτους αναρχικούς». Οι μεταξύ τους άλλωστε συζητήσεις ήταν ακριβώς σε αυτό το κλίμα. Τα υποκείμενα αυτά δεν έβριζαν μόνο το Συριζα, αλλά ολόκληρη την αριστερά, την αναρχία και τους «κουλτουριάριδες», συμπεριφερόμενοι αναλόγως με τους ομογάλακτούς τους υποκοσμιάκηδες και ημικαθυστερημένους της χρυσής αυγής.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι αυτοί οι 200 δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους φίλους της ΑΕΚ. Ούτε καν τους οργανωμένους οπαδούς. Πρόκειται για ρεμάλια που καθοδηγούνται κατευθείαν από το αφεντικό τους ή από φασίστες και που η πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ δεν τους έχει σε καμία υπόληψη. Επ’ ουδενί δεν τους απασχολεί το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο Δήμος άλλωστε και οι κάτοικοι της περιοχής δεν λένε όχι στο γήπεδο. Αυτό που λένε είναι να φτιαχτεί στο χώρο που ήταν πάντα. Αν πραγματικά επρόκειτο για φιλάθλους της ΑΕΚ θα ξεκίναγαν από αυτή τη βάση για να συνεννοηθούν με το Δήμο και με τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Όμως έχουν επιλέξει τον πόλεμο και αυτό είναι προϊόν όχι κάποιας «αρρώστιας για την ΑΕΚ» αλλά οργανωμένου σχεδίου. Δεν έχει καμία σημασία αν σε αυτό παρασύρονται και μερικές δεκάδες άτομα που δεν μπορούν να αντιληφθούν το νόημα προτάσεων που έχουν περισσότερες από πέντε λέξεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι συμμορίτες αυτοί απειλούν όχι απλά τη διεξαγωγή ενός δημοτικού συμβουλίου, αλλά ως κοινοί μαφιόζοι στήνουν καρτέρια, απειλούν ανοιχτά τη ζωή κατοίκων και του δημάρχου, το καλοκαίρι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα στο στέκι της Στρούγκας ενώ μόλις πριν μια βδομάδα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 4 κατοίκους στο προηγούμενο ακριβώς δημοτικό συμβούλιο.

Τα γεγονότα αυτά δεν αφορούν μόνο τη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά ένα συνολικότερο σχέδιο στο οποίο πρωταγωνιστεί το σημερινό καθεστώς. Οι συμμορίες, οι τραμπούκοι και οι μαφιόζοι είναι μια χρυσή εφεδρεία του συστήματος προκειμένου να επιβάλει τον κανιβαλισμό του όχι μόνο στους χώρους δουλειάς, αλλά σε όλη την καθημερινότητα της μητρόπολης. Δεν πρόκειται για απλούς φιλάθλους, αλλά για οργανωμένη μαφία, και η άρχουσα τάξη έχει κάθε λόγο να κλιμακώνει τη συνεργασία μαζί της. Είναι η ίδια δεξαμενή του κοινωνικού απόπατου που ψώνιζε και συνεχίζει να ψωνίζει ακόμα και τώρα η ναζιστική συμμορία. Τσογλάνια που τραμπουκίζουν θρασύδειλα κατά πολιτών που ενδιαφέρονται για το δημόσιο όφελος, για να μην γίνουν τα άλση έρμαιο στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Ο Σαμαράς και η παρέα του όχι μόνο τρίβουν τα χέρια τους με το αληταριό που στηρίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, αλλά θα σκέφτεται πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι εμπειρίες για τη διάσωση του αστικού καθεστώτος.

Είναι φανερό ότι αυτός ο οχετός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλούς κατοίκους της περιοχής. Έχει αποδειχτεί πάμπολλες φορές ότι λίγες δεκάδες οργανωμένων τραμπούκων μπορούν να τρομοκρατήσουν μια μεγάλη μάζα απροετοίμαστων και κυρίως ειρηνικών ανθρώπων.
Η καλοκαιρινή μαχητική πορεία στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι δυνάμεις εκείνες που δεν έχουν καμία όρεξη να ανεχθούν δερβέναγες τύπου μαρινάκη, μπέου και μελισανίδη και τις συμμορίες τους πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι τραμπούκοι και οι μαφιόζοι κάθε είδους θα μπουν στις τρύπες τους μόνο με την ενιαία δράση του κινήματος. Όσοι νομίζουν ότι αυτή η μάχη δεν τους αφορά (ή ότι πρόκειται απλώς για θεσμικά ζητήματα) θα βρουν το πρόβλημα σύντομα μπροστά τους. Η επιβολή ενός μαφιόζικου απαρτχάιντ στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν θα αφορά μόνο κάποιους ρεφορμιστές. Η μάχη που μαίνεται από την άνοιξη κλιμακώνεται, αλλά δυστυχώς μόνο από τη μια μεριά. Η εκκρεμότητα αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

ΥΣ. Όπως είναι γνωστό το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε ύστερα από επέμβαση των ΜΑΤ που εκκένωσε την αίθουσα όχι μόνο από τους οπαδούς του «να γίνει το άλσος όλο γήπεδο», αλλά και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα ΜΑΤ δεν προέβησαν σε καμία προσαγωγή παρά τις βιαιότητες των χουλιγκάνων, τους οποίους αντιμετώπιζαν με πλήρη κατανόηση. Οι σύντροφοι και οι φίλοι της ΚΕΔ κατά την αποχώρησή τους παρενοχλήθηκαν σε δύο φάσεις από τραμπούκους από τις οποίες απεγκλωβίστηκαν με σθένος και απόλυτη ψυχραιμία. Τα ΜΑΤ εννοείται ότι δεν επενέβησαν στο περιστατικό. Ωστόσο όταν δύο σύντροφοι είχαν αποκοπεί και σε απόσταση 300 μέτρων δέχθηκαν πισώπλατα και άνανδρη επίθεση από πολυπληθέστερη ομάδα την οποία επίσης απέκρουσαν παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν φανερός ο θρασύδειλος χαρακτήρας του όχλου ο οποίος επ’ ουδενί δεν επηρέασε το ηθικό των συντρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου