* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Και Τώρα Τι ; /...Κάτι Τρέχει

Και Τώρα Τι ; / Κάτι Τρέχει / 28-1-2015 / του Ελευθεριακού *9

Και ενώ οι εκλογές τελείωσαν έχουμε και καινούργια κυβέρνηση. Αφού δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την αυτοδυναμία συνεργάστηκε με την δεξιά αλλά αντιμνημονιακή ΑΝΕΛ. Οι πλατιές εργατικές μάζες μίλησαν και "εκδικήθηκαν" για όσα έχουν τραβήξει τα τελευταία 5 χρόνια. Μετά τους μεγάλους (αλλά αναποτελεσματικούς) αγώνες μέσω της κάλπης ΈΡΙΞΑΝ την λαομίσητη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (παρόλο που η ΝΔ δεν είχε μεγάλη πτώση - κρατήθηκε -, το ΠΑΣΟΚ υπέστη βαριά ήττα).


Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τα εκλογικά αποτελέσματα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η πτώση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και χωρίς να μας αφήνει αδιάφορο το αποτέλεσμα αυτό είναι θετικό γεγονός. Το ΚΚΕ αύξησε κατά 1% τις δυνάμεις του, κερδισμένο από τις εκλογές αλλά χωρίς δυναμική. Αρνητικό αποτέλεσμα είναι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που κράτησε τις δυνάμεις της (-40000 ψήφους) που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το κίνημα με περισσότερη δυναμική. Όχι με αντισυγκεντρώσεις (που τους διαφημίζουμε) αλλά με ιδεολογικά και πολιτικά όπλα. Κρατώντας ένα σκληρό πυρήνα και μια συνειδητή ψήφο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας που γεννιέται - όχι μόνο - από την καπιταλιστική κρίση. Θετικό είναι η εξαφάνιση  από τον πολιτικό χάρτη τα κόμματα (ΔΗΜΑΡ - ΛΑΟΣ) που συμμετείχαν στην μνημονιακή πολιτική όσο και  ο αυτουργός της καταστροφικής πολιτικής Παπανδρέου που δεν κατάφερε να μπει στην βουλή.

Η αποχή κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, ενώ οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής - επαναστατικής αριστεράς που επέλεξαν να κατέβουν στις εκλογές (ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΜΑΡΣ - ΕΕΚ - ΟΚΔΕ) είχαν πολύ μικρά ποσοστά και μπορούμε να πούμε ότι υπέστησαν "ήττα" αλλά το μεγάλος λάθος είναι η κάθοδος τους σε αυτές τις εκλογές για να μετρήσουν τα κουκιά τους και να κρατήσουν τα μέλη τους.

Κυβέρνηση έχουμε αλλά αυτό που πλανιέται στη χώρα είναι και τώρα τι ; Οι εργαζόμενες μάζες, οι άνεργοι, η νεολαία δεν πρέπει να περιμένει και πολλά πράγματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα κινηθεί στα αστικά πλαίσια. Σίγουρα κάποια μέτρα ανακούφισης θα πάρει. Αλλά το κεφάλαιο, το κράτος, η εκμετάλλευση, η αλλοτρίωση, η καταπίεση...όλος ο καπιταλιστικός κόσμος, ο κόσμος των αφεντικών και του κράτους θα είναι παρών. Άρα καθήκον μας είναι μέσα στο προλεταριάτο να δώσουμε τις μάχες και τους αγώνες για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, να υπερασπιστούμε τους χώρους μας (στέκια, δομές αυτοοργάνωσης κ.α.) αλλά να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το τσάκισμα της μισθωτής εργασίας και καπιταλιστικής κοινωνίας για την δυνατότητα του νέου κόσμου : του ελευθεριακού κομμουνισμού, της κοινωνίας των εργατικών συμβουλίων...τίποτα δεν τελείωσε όλα συνεχίζονται....

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου