* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κυρίαρχος…Εφοπλισμός

της Αντας Ψαρρά

Στις 25/4 οι εφοπλιστές «συλλαμβάνονται» να μην έχουν πληρώσει όχι μόνο την έκτακτη εισφορά για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά να εμφανίζουν και χρέη 100 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Η έκτακτη εισφορά αυτή ήταν αρχικά εθελοντική μέχρι που τον Ιούλιο του 2013 με νομοθετική διάταξη έγινε υποχρεωτική. Υποκύπτοντας όμως στις πιέσεις των εφοπλιστών η κυβέρνηση κράτησε τη σχετική διάταξη στο συρτάρι.

Με τροπολογία (στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες) τον Ιούλιο του 2014, η κυβέρνηση επανέφερε το καθεστώς της οικειοθελούς εισφοράς ενώ το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραξε ποτέ ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα ενώ τα πλοία με ελληνική σημαία μειώνονται και η αφορολόγητη κερδοφορία αυξάνεται, η τάξη των εφοπλιστών όλο και περισσότερο ανακατεύεται με τον δημόσιο πολιτικό βίο.

Επιπλέον ένας άλλος κυβερνητικός μποναμάς (21/7) στην ακτοπλοΐα ακυρώνει την υποχρέωση αντικατάστασης των γερασμένων πλοίων την ώρα που οι συχνές βλάβες κάνουν συχνά απαγορευτική τη σύνδεση με τους νησιώτες.Τέλος ακόμα ψάχνουν οι αρχές ποιοι διακινούν λαθραίο πετρέλαιο ή τσιγάρα, τίνος ήταν το πλοίο με τους 2 τόνους ηρωίνης ή για ποιο λόγο κινδύνεψαν να καούν 478 άνθρωποι και πόσοι κάηκαν!

Τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνει άραγε ο απλός πολίτης αυτής της χώρας;

Πηγή : efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου