* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εξάρχεια : Κυριακή 18/12, 10:00 έως 15:00 – Εορταστική Λαϊκή Της Πλατείας

Αυτή τη Κυριακή 21 Δεκέμβρη από τις 10:00 το πρωί, μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, η λαϊκή της πλατείας στήνει τους πάγκους της και καλεί τους ανθρώπους των Εξαρχείων και όχι μόνο να κοπιάσουν.

Η λαϊκή της πλατείας Εξαρχείων συνεχίζει

Ξεκινώντας από τη παραδοχή ότι ένα εγχείρημα που θέλει να ορίζεται ως αυτοοργανωμένο, στήνεται και λειτουργεί από όσους συμμετέχουν σε αυτό, εμείς οι παραγωγοί και μεταποιητές που συναντηθήκαμε στο εγχείρημα του Ζήκου, μετά την αυτοδιάλυση του, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη λαϊκή της πλατείας.

Η βασική ιδέα μας είναι να φθάνουν προϊόντα, αγροτικά και οικοτεχνίας, στην πλατεία και στους ανθρώπους της γειτονιάς των Εξαρχείων, καλής ποιότητας, χωρίς τη διαμεσολάβηση εμπόρων, μεσαζόντων, του κράτους και των μηχανισμών του.


Συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε προϊόντα, ιδέες, γνώσεις κλπ και στήνουμε με τους καταναλωτές σχέσεις ισοτιμίας κι εμπιστοσύνης.

Προτιμάμε να διαθέτουμε προϊόντα που παράγονται ή καλλιεργούνται με παραδοσιακές – φυσικές μεθόδους, χωρίς τοξικά, φυτοφάρμακα ή χημικά συντηρητικά. Βλέπουμε με κακό μάτι μεγαλοπαραγωγούς, μεγαλεμπόρους, εταιρίες και μεταλλαγμένα.

Θεωρούμε ότι η διαχείριση και ο έλεγχος της τροφής και των αγαθών πρώτης ανάγκης από επιχειρηματίες συνεπικουρούμενους από το κράτος, είναι στην ουσία τους τρόποι κοινωνικού έλεγχου και αλλοτρίωσης. Το στήσιμο και η λειτουργία της λαϊκής της πλατείας, με τους συγκεκριμένους όρους, δεν είναι για εμάς μόνο τρόπος βιοπορισμού ή συμπλήρωσης των εισοδημάτων μας, αλλά και μια προσπάθεια να απαντήσουμε συλλογικά στα παραπάνω καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λαϊκή της πλατείας και τους όρους της λειτουργίας της, αποφασίζονται από κοινού στη συνέλευση μας, η οποία είναι ανοιχτή να την παρακολουθήσει και να παρέμβει όποιος ενδιαφέρεται για το εγχείρημα. Θεωρούμε καθοριστική τη συμμετοχή και ζητάμε την άποψη των καταναλωτών, διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι χτίζεται η μεταξύ μας εμπιστοσύνη και πραγματώνεται και η δική μας χειραφέτηση.

Συνέλευση της Λαϊκής της πλατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου