* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σε Aπεργία Πείνας Ο Ηρακλής Κωστάρης Για Τις Εκπαιδευτικές Άδειες

Απεργία πείνας ξεκίνησε από την Τετάρτη 29 Οκτώβρη ο Ηρακλής Κωστάρης, διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε. Ηδη έχασε το πρώτο εξάμηνο στο ΤΕΙ όπου φοιτά και κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο.

Για την καθαρά φασιστική συμπεριφορά του αστικού κράτους έναντι του Ηρακλή Κωστάρη έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα. Ο Κωστάρης κατάφερε, όντας κρατούμενος, να περάσει στο ΤΕΙ Πειραιά. Επί σειρά ετών έπαιρνε εκπαιδευτικές άδειες, παρακολουθούσε τα μαθήματα, έδινε εξετάσεις και περνούσε τα εξάμηνα του ΤΕΙ, έχοντας φτάσει στο τέταρτο έτος. Μετά την μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού στη φυλακή, τον μετέφεραν εκδικητικά από την ΚΑΥΦ, όπου κρατούνταν, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και του έκοψαν τις άδειες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει ένα εξάμηνο.



Ομως, με βάση το φασιστονόμο του Αθανασίου, ο Κωστάρης δικαιούται να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να συνεχίσει τις σπουδές του, διότι έχει ήδη πάρει τρεις εκπαιδευτικές άδειες και δεν εκκρεμεί πειθαρχικό παράπτωμα σε βάρος του. Καθαρά εκδικητικά, επικαλούμενοι «λόγους επικινδυνότητας», του κόβουν τις εκπαιδευτικές άδειες, με κίνδυνο να χάσει και δεύτερο εξάμηνο και να κινδυνεύει, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να διαγραφεί από το ΤΕΙ, λόγω του νόμου Διαμαντοπούλου!

Επειδή στις αιτήσεις του δε δίνουν καμιά απάντηση, ο Ηρ. Κωστάρης αναγκάστηκε να καταφύγει στο έσχατο μέσο που έχει ένας κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του: την απεργία πείνας. Στον αγώνα που ξεκίνησε δε θα είναι μόνος του. Θα έχει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων μας.

Και με το πνεύμα και με το γράμμα του νόμου, για τον Κωστάρη δεν υπάρχουν «λόγοι επικινδυνότητας». Δικαιούται τις εκπαιδευτικές άδειες και πρέπει να τις πάρει. Η άρνηση να του τις δώσουν είναι παράνομη, εκδικητική, φασιστική. Και πρέπει να σταματήσει.

Πηγήeksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου