* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ολοήμερο Δράσης, Συζήτησης και Αλληλεγγύης στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου, μια πολύ σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Όλη την ημέρα από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, η αλληλεγγύη θα γεμίσει για μια ακόμη φορά το εργοστάσιο.

Δεκάδες παραγωγοί, από τις αγορές χωρίς μεσάζοντες μέχρι συνεργατικά εγχειρήματα δεκάδων κλάδων, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους μαζί με τα αλληλέγγυα προϊόντα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το κλίμα απαγόρευσης που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δημιουργούν σε πλατείες και γειτονιές.

Στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, το εργοστάσιο που λειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και πλήρη εργατικό έλεγχο, συναντιούνται παραγωγοί λαχανικών, οπωροκηπευτικών και φρούτων, με συνεργατικά εγχειρήματα και προσπάθειες από τις τεχνολογίες, μέχρι και την έκδοση βιβλίων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να διερευνήσουμε τις προθέσεις αλλά τις δυνατότητες να σταθεροποιηθεί η ημερίδα αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και να επεκταθεί και στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά, μουσικό ρεμπέτικο γλέντι το βράδυ αλλά και κουζίνες αλληλεγγύης από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ.

Να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή στα χέρια μας

Εργατική Αυτοδιαχείριση-Άμεση δημοκρατία στη βάση

Κοινός αγώνας εργαζομένων, ανέργων για να ανατραπεί

1 σχόλιο:

  1. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ

    Η Βιομηχανική Μεταλλευτική πριν από περίπου 3 χρόνια εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της από τη διοίκηση Φιλίππου που έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο αφήνοντας τους εργαζόμενους σ” επίσχεση, εκατομμύρια ευρώ σε χρέη προς τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και το δημόσιο. Οι εργαζόμενοι σε πείσμα των καιρών και της διοίκησης αποφάσισαν να πάρουν τη διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους.
    Από το Μάιο του 2011 μέχρι της 12/02/2013 οι εργαζόμενοι δώσανε ένα σκληρό αγώνα μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους κι έκτοτε κατέλαβαν τα μέσα παραγωγής του εργοστασίου βασιζόμενοι στη λογική της αυτοδιαχείρισης, η οποία λειτουργεί μ” εργατική συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι εργαζόμενοι με αμεσοδημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων για τη λειτουργία του εργοστασίου χωρίς ιεραρχικές δομές.
    Για μας η αυτοδιαχείριση αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον. Ως κοινωνικοί αναρχικοί υπερασπιζόμαστε την αυτοδιαχείριση, ώστε να καταστεί βασικό μέσο για την κοινωνική επανάσταση και μορφή οργάνωσης τόσο του κόσμου της εργασίας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας.
    Μετά από ενάμιση χρόνο κοινωνικών αγώνων και νομικών διεκδικήσεων, οι εργάτες της Βιο.Με. παλεύουν ασταμάτητα για αξιοπρέπεια κι επιβίωση κόντρα στο κράτος και τους υπηρέτες του. Ενώ η δικαστική εξουσία δικαίωσε τον αγώνα των εργατών, η παλιά διοίκηση, καταφεύγοντας σε νομικά τερτίπια, κατάφερε να πτωχεύσει τη Βιο.Με. μέσω της μεροληπτικής συνδίκου, Α. Σεμερτζίδου, της μητρικής εταιρίας Φίλκεραμ, χωρίς όμως να επιβληθούν οι συνέπειες της πτώχευσης. Επόμενος στόχος της συνδίκου είναι να σχηματιστεί προσωρινή διοίκηση από το περιβάλλον της Φιλίππου, με σκοπό την οριστική πτώχευση της Βιο.Με.

    Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η οικογένεια Φιλίππου έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο, όπως προαναφέρθηκε, και παρά τις δύο ποινές φυλάκισης που εκκρεμούν σε βάρος της Φιλίππου, η σύνδικος επιμένει σ” επιστροφή της ίδιας στο εργοστάσιο ως προσωρινή διοίκηση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργάτες της Βιο.Με. και θα παλέψουμε μέχρι την οριστική δικαίωση αυτού του εργατικού αγώνα.
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ολοήμερο δράσης της ΒΙΟ.ΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο χώρο του εργοστασίου.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

    Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
    «ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»
    mauro-kokkino@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή