* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Διαδήλωση Για Την Παλαιστίνη Στην Iσραηλινή Πρεσβεία * Πέμπτη 17 Ιουλίου, 6.30μμ Στην Iσραηλινή Πρεσβεία

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Σχεδόν 200 νεκροί και πάνω από 1100 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι γυναίκες και παιδιά είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός της σφαγής που έχουν εξαπολύσει οι εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ στην παράνομα αποκλεισμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ και 7 ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Γάζα με χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις και τόνους βομβών στοχεύοντας οικογένειες, νοσοκομεία,σχολεία, τεμένοι, ακόμα και ψαρόβαρκες. Ιατρικές ομάδες που αποτελούνται από ντόπιους αλλά και ξένους γιατρούς ανακοίνωσαν ότι οι πληγές στα σώματα που εξέτασαν προκλήθηκαν από τα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives). Απαγορευμένα όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου) είχαν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ και στις δυο προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα, το 2012 και το 2008 εναντίον αμάχων. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες και η νοσηλεία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος. Χιλιάδες αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ζητώντας την επίσης επισφαλή προστασία σχολείων και κτηρίων των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθώντας να φύγουν μέσω του περάσματος της Ράφα.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των Παλαιστινίων της Γάζας καλούμε όλον τον κόσμο που πιστεύει στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις εξομοιώνοντας τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή, να βγει μαζικά στους δρόμους στο πλευρό του παλιαστινιακού λαού και να εναντιωθεί στο σιωνιστικό απαρντχάιντ του ισραηλινού κράτους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν να σταματήσει αυτή η σφαγή, από το Λονδίνο μέχρι τη Συρία, την Υεμένη και το Αφγανιστάν και από την Μαλαισία και την Ινδονησία μέχρι τη Ν. Υόρκη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και να διακόψει εδώ και τώρα κάθε σχέση οικονομική, πολιτική, διπλωματική, μαζί του.

Καλούμε συνδικάτα, συλλόγους, συλλογικότητες και αλληλέγγυους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 6.30 μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ως την ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης σε έναν καταπιεζόμενο και αγωνιζόμενο λαό που πάντα αποτελεί έμπνευση και για τους δικούς μας αγώνες.

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 


Μέχρι στιγμής το κάλεσμα υπογράφουν:

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Σύλλογος Ιντιφάντα
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
Ένωση Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Παροικιών Ευρώπης
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Εργατών Ελλάδας Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας
Κοινότητα Σενεγαλέζων

3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Γραφείο Τύπου

    Το κράτος – τρομοκράτης Ισραήλ με συνεχείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει την επίθεσή του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
    Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί μια νέα πολεμική εκστρατεία σε βάρος ενός λαού χτυπημένου από ένα ρατσιστικό καθεστώς διακρίσεων τύπου απαρτχάιντ και μια διαρκή και σκληρή καταστολή. Ήδη βαρύ φόρο αίματος πληρώνει ο λαός της Παλαιστίνης ενώ τα ισραηλινά γεράκια μεθοδεύουν και χερσαία επίθεση, πράγμα που θα σημάνει επιπλέον χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε ζωτικής σημασίας υποδομές.
    Με την στήριξη και τη συνενοχή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ το Ισραήλ ξετυλίγει μια πολιτική εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού εδώ και χρόνια. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με προκλητικό τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα δείχνοντας ότι η συμμαχία της άρχουσας τάξης με την ευρωπαϊκή είναι ενάντια σε κάθε λαό και τα δικαιώματά του. Οι οικονομικές δοσοληψίες με το Ισραήλ επισφραγίζουν αυτή την άθλια συμμαχία της συνενοχής.
    Ο άνισος αγώνας των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους στη ζωή και την ανεξαρτησία είναι αγώνας που πρέπει στηριχτεί από τον καθένα που ασφυκτιά από τη βαρβαρότητα του δίκιου του ισχυρότερου, από τον σκοτεινό κόσμο του κεφαλαίου όπου το κέρδος και η μοιρασιά σφαιρών επιρροής έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους.

    Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ζωή, ελευθερία, ανεξαρτησία.

    Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το τρομο-κράτος του Ισραήλ

    Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ

    Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισραήλ: Δολοφονίες παιδιών με ποπ κορν

    Σαν ταινία στο σινεμά αντιμετωπίζουν αρκετοί Ισραηλινοί την καθημερινή δολοφονία δεκάδων παιδιών από τον ισραηλινό στρατό.
    Όσοι δεν αρκούνται από τις εικόνες της ισραηλινής τηλεόρασης ανεβαίνουν πλέον και σε λόφους κοντά στη Γάζα όπου παρακολουθούν ζωντανά τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε κατοικημένες περιοχές.
    Όπως αναφέρουν οι New York Times πρόκειται για συνήθεια χρόνων και έχει καταγραφεί και σε αφιέρωμα της σουηδικής τηλεόρασης το 2009.
    «Ναι είμαι λίγο φασίστας» δήλωνε τότε μια από τους θεατές σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που οι κάτοικοι της Γάζας ψήφισαν την Χαμάς ο ισραηλινός στρατός πρέπει να ισοπεδώσει όλη την πόλη σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους της.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι συγκεντρωμένοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα κάθε φορά που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί μια επίθεση στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας.
    Αρκετές φορές στο παρελθόν η πλειονότητα του ισραηλινού πληθυσμού έχει εκφράσει τη στήριξή της στις επιθέσεις που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς – ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά. Η δημοτικότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού εκτοξεύεται στα ύψη κάθε φορά που πραγματοποιείται μια πολύνεκρη επίθεση εναντίον Παλαιστινίων.
    Πριν από χρόνια αίσθηση είχαν προκαλέσει T-Shirt τα οποία φορούσαν ισραηλινοί στρατιώτες και στα οποία εμφανίζονταν έγκυες παλαιστίνιες γυναίκες στο στόχαστρο πυροβόλου όπλου. «Χτυπάς μια και σκοτώνεις δυο» ανέφερε το κείμενο πάνω στο T-shirt.

    Σχολιάζοντας την κυκλοφορία τους η Όρνα Σασον Λεβί, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο ισραηλινό πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν εξηγούσε ότι «τα μπλουζάκια είναι χαρακτηριστικά του πολιτισμού των Ισραηλινών».
    «Φυσικά το μήνυμά τους είναι συμβολικό, δεν φέρνει το ίδιο τη βία. Όσοι το φοράνε όμως είναι σαν να λένε: «αυτός είναι ο πολιτισμός μας, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν. Είμαστε υπερήφανοι όταν σκοτώνουμε νεογέννητα παιδιά παλαιστινίων και έγκυες γυναίκες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΕΕΚ

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

    Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 18/7, άγαλμα Βενιζέλου, 7μμ

    Η βάρβαρη επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος της Γάζας και του παλαιστινιακού λαού δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

    Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 18/7, στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και διαδηλώνουμε για την καταγγελία της πολύνεκρης στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε το Ισραήλ και παίρνει διαστάσεις γενοκτονίας των Παλαιστινίων, καθώς την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για ζωή, ελευθερία και ανεξαρτησία

    Η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ δεν θα μπορούσε να καταπιέζει και να εξοντώνει τους Παλαιστινίους, αν δεν είχε την στήριξη και τη συνενοχή των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Κατάπτυστος είναι ο ρόλος της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου που στηρίζει το μακελειό που εξαπέλυσε το Ισραήλ και προχωρά σε μια άθλια συμμαχία μαζί του ενάντια στους λαούς της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.
    Η υπόθεση της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και της καταδίκης της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ να γίνει υπόθεση του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

    Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

    Να σταματήσει η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου.

    Έξω οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή.

    Να διακοπούν τώρα οι διπλωματικές σχέσεις και η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή